Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Radwaňská si zgustla na Cibulkovej, nadelila jej dva kanáre

Dominike Cibulkovej nevyšlo finále turnaja v Sydney podľa predstav. Proti Poľke Radwaňskej sa jej nepodarilo uhrať ani jeden gem. Foto: TASR/AP

Dominike Cibulkovej nevyšlo finále turnaja v Sydney podľa predstav. Proti Poľke Radwaňskej sa jej nepodarilo uhrať ani jeden gem.

Sydney 11. januára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo finále dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Sydney (dotácia 690.000 dolárov). Zverenka trénera Mateja Liptáka utrpela s najvyššie nasadenou Poľkou Agnieszkou Radwaňskou za 63 minút krutú prehru 0:6 a 0:6. Cibulková doplatila v dueli so svetovou štvorkou na príliš veľký počet nevynútených chýb a nepremieňanie brejkbalov. Pre slovenskú jednotku to bolo celkovo siedme singlové finále na okruhu WTA. Na konte má zatiaľ dva tituly - vlani v júli triumfovala v kalifornskom Carlsbade a na jeseň 2011 vyhrala turnaj o Kremeľský pohár v Moskve.


Štvrtá výhra Radwaňskej nad Cibulkovou


Radwaňská upravila vzájomnú bilanciu s Cibulkovou na 4:0 vo svoj prospech a získala druhú cennú trofej za sebou, minulý týždeň nenašla premožiteľku v novozélandskom Aucklande. Poľka má v tomto roku zatiaľ impozantnú bilanciu 9:0, pričom nestratila ešte ani jediný set. Pre Cibulkovú bol napriek hladkej finálovej prehre
Dominike Cibulkovej nevyšlo finále turnaja v Sydney podľa predstav. Proti Poľke Radwaňskej sa jej nepodarilo uhrať ani jeden gem.
Foto: TASR/AP
turnaj v Sydney vydarenou generálkou na grandslamový Australian Open v Melbourne. Po prvý raz v kariére zdolala na jednom podujatí tri hráčky z elitnej svetovej desiatky. V 1. kole deklasovala nasadenú päťku a svetovú osmičku Česku Petru Kvitovú 6:1, 6:1, vo štvrťfinále zdolala svetovú sedmičku Talianku Saru Erraniovú hladko 6:2 a 6:1 a v semifinále si poradila so svetovou päťkou Nemkou Angelique Kerberovou. Z Olympijského parku si odnáša prémiu 62.300 USD a 320 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní sa posunie z 15. na 14. miesto pred Rusku Mariu Kirilenkovú.

Cibulková mala hneď v úvodnom geme duelu s Radwaňskou k dispozícii dva brejkbaly, Poľka si však podržala servis a dostala sa na koňa. V ďalších minútach trikrát prelomila podanie slovenskej reprezentantky a uštedrila jej "kanára". Cibulková sa snažila hrať agresívne, no najmä v koncovkách vyrovnaných gemov robila príliš veľa nevynútených chýb. Radwaňská bola v dlhých výmenách od základnej čiary trpezlivejšia a na rozdiel od Slovenky dokázala využívať brejkbaly. Aj v druhom dejstve mala navrch Poľka, ktorá hrala inteligentný tenis, veľmi dobre sa bránila a v dôležitých momentoch dokázala zakontrovať. Za stavu 5:0 premenila po dvojchybe Cibulkovej v poradí druhý mečbal.

Cibulková sa neubránila slzám


Cibulková sa po skončení zápasu neubránila slzám, pri slávnostnom ceremoniáli sa však na jej tvári už objavil aj úsmev. "V Sydney som prežila skvelý týždeň, zdolala som tri hráčky z Top ten. Ďakujem môjmu trénerovi Maťovi Liptákovi, môjmu priateľovi i celému tímu. Chcela by som sa poďakovať aj slovenským fanúšikom, ktorí mi v hľadisku držali palce. Dúfam, že som im pripravila pekné tenisové zážitky. Chcem sa im ospravedlniť za dnešné finále, ktoré mi žiaľ nevyšlo podľa predstáv. O rok sa chcem do Sydney vrátiť a pokúsiť sa získať väčšiu trofej," povedala Slovenka.

Radwaňská v úvode príhovoru zablahoželala Cibulkovej k úspešnému turnaju. "Dominika podávala v Sydney výborné výkony a zaslúžene postúpila až do finále. Nech mi prepáči dnešnú prehru, ktorá je pre ňu až príliš krutá. Turnaj v Sydney patrí k mojím najobľúbenejším na okruhu a som veľmi šťastná, že som ho dokázala vyhrať. Chcela by som sa poďakovať môjmu trénerovi, otcovi, celému tímu i všetkým fanúšikom, ktorí mi fandili v rodnom Krakove."




dvojhra - finále:

Agnieszka Radwaňská (1-Poľ.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:0, 6:0