Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Cibulková si na turnaji WTA bez problémov poradila s Flipkensovou

Slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia loptičku v zápase 3. kola turnaja WTA v americkom Miami proti Belgičanke Kirsten Flipkensovej v sobotu 25. marca 2017. Foto: TASR/AP

Cibulková v prvom sete trikrát prelomila súperkin servis, kým vlastné podanie prehrala iba raz.

Miami 26. marca (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do osemfinále dvojhry na turnaji WTA v Miami. Svetová štvorka si v treťom kole bez väčších problémov poradila s Belgičankou Kirsten Flipkensovou, ktorú zdolala za 82 minút 6:2, 6:3.

Cibulková v prvom sete trikrát prelomila súperkin servis, kým vlastné podanie prehrala iba raz. Druhý set museli za stavu 3:2 pre Slovenku prerušiť pre dážď. Po prestávke Cibulková zaváhala pri vlastnom podaní, za stavu 3:3 však vyhrala ďalšie tri gemy a radovala sa z triumfu. V ďalšom kole narazí na Češku Lucie Šafářovú, ktorá v sobotu vyradila takisto v dvoch setoch Chorvátku Ajlu Tomljanovičovú.

Dážď prerušil zápas na tri hodiny. Cibulkovú zastavil v rozlete, pred ním zlomila Flipkensovej podanie a viedla v druhom sete 3:2. "V minulosti som viackrát zažila prestávku kvôli dažďu, takže som nad tým nejako extra nepremýšľala. Iba som v hlave plánovala, čo urobím, keď sa vrátime na kurt. Vedela som, že pôjdem do toho naplno od prvej loptičky," uviedla Cibulková pre WTA Insider. Vzájomnú zápasovú bilancu s Flipkensovou si vylepšila na 5:2. "Dosiahla som cenné víťazstvo. Teší ma najmä spôsob, akým som vyhrala. Po mentálnej stránke som sa konečne cítila tak, ako chcem. Dodá mi to veľa sebavedomia. Chcem si vryť do pamäte tento zápas, čo som v ňom robila a ako som sa v ňom cítila, aby som si naň spomenula, keď sa mi v budúcnosti nebude dariť," dodala.

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (4-SR) - Kirsten Flipkensová (Belg.) 6:2, 6:3,
Caroline Wozniacka (12-Dán.) - Sorana Cirsteová (Rum.) 6:4, 6:2,
Karolína Plíšková (2-ČR) - Julia Putincevová (27-Kaz.) 7:5, 6:3