Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Cibulková si ďalší triumf v Austrálii nevychutná. Vypadla už v 3. kole

Dominika Cibulková. Foto: TASR/AP

Finalistka z roku 2014 v treťom kole ako nasadená šestka prehrala s turnajovou tridsiatkou Jekaterinou Makarovovou z Ruska v troch setoch 2:6, 7:6 (3) a 3:6.

Melbourne 19. januára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa neprebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Finalistka z roku 2014 v treťom kole ako nasadená šestka prehrala s turnajovou tridsiatkou Jekaterinou Makarovovou z Ruska v troch setoch 2:6, 7:6 (3) a 3:6.

Dvadsaťsedemročná Slovenska odštartovala dobre, keď sa v prvom sete ujala čistou hrou vedenia 1:0. Ruska si taktiež udržala svoje podanie, no následne trikrát po sebe brejkla svoju súperku, pričom sama stratila podanie len raz, a úvodný set vyhrala pomerom 6:2.

Cibulkovej sa nedarilo ani v druhej sade. Po dvoch stratených servisoch a množstve zbytočných chýb prehrával už 0:4 a zdalo sa, že zápas je rozhodnutý. Prišiel však zvrat, slovenská hráčka zlepšila hru a sériou piatich úspešných gemov otočila na 5:4. Následne si už obe hráčky dokázali postrážiť svoje podania a Cibulková rozhodla v skrátenej hre o svojom triumfe 7:6 (3).

Záverečný set však bol opäť v réžii ruskej hráčky. Cibulková po ďalšej strate servisu síce vyrovnala na 3:3, no nasledujúce gemy už ovládla Makarovová, ktorá si vybrala aj timeout na ošetrenie pravého lakťa. Nakoniec ho vyhrala 6:3 a postúpila do osemfinále. Zároveň si tak vylepšila vzájomnú bilanciu so slovenskou hráčkou na 1:3.

"Cítila som dobre herne, mala som na turnaji cieľ ísť ďalej. Bola som v treťom kole, v ňom sa už cíti človek taký rozohraný. Už keď prejde prvými kolami na grandslamovom turnaji, tak človeku narastú krídla a teraz sa pre neho turnaj začína, ide sa do tuhého. Je to tretie kolo, ale je to niečo, s čím sa ja neuspokojujem, pretože to nie je pre mňa dobrý výsledok. Je mi to veľmi ľúto," povedala Cibulková pre Slovenský rozhlas.

"Bol to úžasný súboj. Ak mám byť úprimná, za stavu 4:0 v druhom sete som bola príliš nervózna. Dnešné víťazstvo si chcem vychutnať, je to moje prvé nad Dominikou, ktorá je skvelá hráčka," povedala Makarovová, ktorá sa v osemfinále stretne s Johannou Kontaovou. Deviata nasadená Britka si v 3. kole poradila s turnajovou sedemnástkou a bývalou svetovou jednotkou Caroline Wozniackou z Dánska poľahky 6:3 a 6:1.

ženy - dvojhra - 3. kolo:
Jekaterina Makarovová (30-Rus.) - Dominika CIBULKOVÁ (6-SR) 6:2, 6:7 (3), 6:3,
Johanna Kontaová (9-V.Brit.) - Caroline Wozniacká (17-Dán.) 6:3, 6:1