Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

CIBULKOVÁ: Do prípravy dám všetko

Dominika Cibulková Foto: TASR/AP

Sústredenie absolvuje v slnečnom prostredí na Floride.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková v sobotu odletela na sústredenie na Floridu. Práve kvalitná príprava bola základom veľmi úspešnej uplynulej sezóny, v ktorej dosiahla životný úspech, keď postúpila do finále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open.

"Takúto prípravu absolvujeme s trénerom Maťom Liptákom každý rok. Vlani sme pracovali na iných veciach, ktoré mi pomohli. Na Australian Open sa mi predtým darilo najmenej zo všetkých grandslamov a zrazu som hrala finále, predtým bolo mojim maximom v Melbourne osemfinále. Teraz ma čaká obhajoba, no nechcem dávať na seba nejaký tlak. Chcem urobiť v príprave všetko, aby som si nemala čo vyčítať," povedala pre TASR slovenská jednotka.

Cibulková u "protinožcov" ako prvá Slovenka postúpila do singlového finále na jednom z podujatí veľkej štvorky. "Vtedy som si to ani neuvedomovala, aký obrovský úspech som dosiahla. Bol veľký humbug, prišla som domov a bol z toho ošiaľ. Stále som bola v kolotoči, makala som, trénovala. Teraz, keď vidím tie fotky, videá a televízne zábery, naozaj sa mi tlačia slzy do očí. Bolo to niečo neskutočné," dodala desiata hráčka svetového rebríčka WTA.