Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Cibulková postúpila už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v Hobarte

Slovenská tenistka Dominika Cibulková Foto: TASR/AP

Vo štvrťfinále si ako nasadená trojka poradila s holandskou kvalifikantkou Kiki Bertensovou 7:5, 6:3. Zápas trikrát prerušili pre dážď.

Hobart 14. januára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v tasmánskom Hobarte. Vo štvrťfinále si ako nasadená trojka poradila s holandskou kvalifikantkou Kiki Bertensovou 7:5, 6:3. Zápas trikrát prerušili pre dážď. V dueli o postup do finále nastúpi Cibulková v noci na piatok o 3.00 SEČ proti Kanaďanke Eugenie Bouchardovej, s ktorou prehrala vlani v 3. kole US Open. Po zápase sa Bouchardová v šatni pošmykla, pri páde utrpela otras mozgu a sezóna sa pre ňu predčasne skončila.

Zápas medzi Cibulkovou a Bertensovou najskôr prerušili v prvom sete za stavu 5:5. Následne Slovenka získala jedenásty gem na 6:5 a opäť sa rozpršalo. Po návrate na dvorec Cibulková dotiahla úvodné dejstvo do úspešného konca a v druhom sete si po dvoch brejkoch vybudovala rozhodujúci náskok 4:0. Zverenku trénera Mateja Liptáka už nezastavila ani tretia dažďová prestávka za stavu 5:2 a Bertensovej odplatila prehru z halového turnaja v Paríži z roku 2013.

V semifinále bola naposledy vlani v septembri v Tokiu. "Ani si nepamätám, kedy som naposledy odohrala takýto ťažký zápas. Trikrát ho prerušili pre dážď, sedem alebo osemkrát sme sa rozohrávali. Bola som mentálne silná a to rozhodlo. Počas celého duelu som sa snažila hrať agresívne. Ak som čo i len na chvíľu poľavila, súperka to hneď využila a získavala fiftíny. Teší ma, že som to zvládla v dvoch setoch. Z postupu do semifinále pri premiére v Hobarte mám radosť. Teraz trochu zrelaxujem a čo najlepšie sa pripravím na piatkový súboj," povedala Cibulková v prvom interview priamo na kurte.

Štvrťfinále - dvojhra:
Dominika CIBULKOVÁ (3-SR) - Kiki Bertensová (Hol.) 7:5, 6:3
Alize Cornetová (7-Fr.) - Mona Barthelová (9-Nem.) postup bez boja
Heather Watsonová (V.Brit.) - Monica Niculescuová (4-Rum.) 6:7 (3), 6:2, 7:6 (3)