Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Cieľom Nitra Knights je po vlaňajšom bronze finále českej ligy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Hráči Nitra Knights prekonali niekoľko historických individuálnych rekordov českej najvyššej ligy, v ktorej individuálne zažiaril quarterback nitrianskeho tímu Boris Bútora.

Nitra 8. februára (TASR) - Klub Amerického futbalu Nitra Knights vstúpi do nasledujúcej sezóny najvyššej českej ligy s najvyššími cieľmi. Po bronzovej priečke z uplynulého ročníka si dal za cieľ finále a k jeho splneniu by malo pomôcť aj niekoľko nových hráčov, pričom ich príchody sú v štádiu riešenia.

Nitrianski "rytieri" sa budú znovu spoliehať aj na výdatnú podporu fanúšikov v domácich zápasoch. S priemernou návštevnosťou vyše 800 divákov boli najlepší z celej súťaže a v rámci mesta ide po hokeji o druhý najnavštevovanejší šport. Podľa Samuela Vetráka, ktorý do klubu manažérsky vstúpil v uplynulej sezóne, klub posilnil spoluprácu s mestom a spravil významné kroky k jeho profesionalizácii. "Priniesli sme do Nitry športové eventy, ktoré si obľúbili celé rodiny. Posilnili sme spoluprácu s mestom a celkovo sme sprofesionalizovali klub na úplne novú úroveň. Tím sme posilnili o 26-ročného kanadského trénera Nicka Snidera a niekoľkých zahraničných hráčov, no jadro tímu je stále postavené na slovenských hráčoch. Taktiež sme začali budovať silnejšie dorastenecké a juniorské kategórie, aby sme tento úspech urobili trvalejším. Fanúšikom chceme zo zápasového dňa pripraviť ešte väčšiu šou ako tomu bolo doteraz. Toto všetko dokážeme aj vďaka novým sponzorom. Samozrejmosťou je, že stále zostávame hrať na futbalovom štadióne pod Zoborom, ktorý sa budeme snažiť zaplniť ešte viac, ako tomu bolo minulý rok. Urobíme všetko pre to, aby sme nielen zopakovali, ale aj prekonali minuloročný úspech," uviedol Vetrák.

Hráči Nitra Knights prekonali niekoľko historických individuálnych rekordov českej najvyššej ligy, v ktorej individuálne zažiaril quarterback nitrianskeho tímu Boris Bútora. Knights dosiahli prvenstvo v získaných yardoch (priemer 399 yardov na zápas) a tiež aj v passových yardoch (priemer 303 yardov na zápas). V kádri nenastanú do začiatku sezóny významné zmeny, podľa predsedu klubu Mateja Gašperana bude dôležité priviesť troch kvalitných zahraničných hráčov. "S nimi momentálne vedieme rozhovory a čoskoro sa fanúšikovia dozvedia finálne posily tímu. Novou tvárou v tíme, ktorú môžeme ohlásiť už teraz, je Kanaďan Jayden Lawson. Do novej sezóny ideme posilniť hlavne defenzívnu zložku našej hry, keďže ofenzíva tímu bola vynikajúca," poznamenal Gašperan.

Tréner Snider v minulosti viedol futbalový program na University of Waterloo v Kanade a v Nitre veria, že im skúsenosťami z hráčskej aj trénerskej kariéry pomôže k vytúženému cieľu. "Som veľmi nadšený, že môžem svoje skúsenosti a nadšenie preniesť do klubu Nitra Knights a pevne verím, že sa nám podarí prekonať minuloročné úspechy. Celý hráčsky kolektív je úžasný, hráči tvrdo pracujú na každom tréningu a sú vynikajúco fyzicky pripravení. Tréning po tréningu sú vidieť veľké pokroky. Slovensko, konkrétne Nitru, som si okamžite zamiloval," uviedol Snider. Hlavným ambasádorom klubu naďalej zostáva slovenský MMA bojovník Martin Buday. "Môj vzťah k tomuto športu je veľmi pozitívny. V prípade, že mi to situácia dovolí, tak by som si veľmi rád vyskúšal tréning s chalanmi, aby som mohol túto hru pocítiť na vlastnej koži. Celá minuloročná sezóna ma veľmi milo prekvapila a to nielen výborne zvládnutá organizácia zápasov, ale aj fantastická rodinná atmosféra na tribúnach, ktorú som si veľmi užíva," uviedol Buday.