Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Cígerovi sa uvoľnili ruky,v reprezentácii opäť Hudáčkovci či Viedenský

Zdeno Cíger, archívne foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Štyridsaťšesťročnému kormidelníkovi výrazne uľahčila situáciu dohoda bojkotujúcich hráčov so Slovenským zväzom ľadového hokeja.

Martin 26. januára (TASR) - Hoci koniec bojkotu otvoril Zdenovi Cígerovi nové možnosti, kouč slovenskej hokejovej reprezentácie sa naďalej drží svojej filozofie. Aj na blížiaci sa turnaj Slovak Cup plánuje prizvať do národného tímu len hráčov, ktorí ešte majú motiváciu reprezentovať a prispôsobil tomu aj prvotnú nomináciu na trojdňové podujatie v Žiline. Nemali by v nej chýbať bratia Július a Libor Hudáčkovci či útočníci Slovana Bratislava Andrej Šťastný s Marekom Viedenským.

Štyridsaťšesťročnému kormidelníkovi výrazne uľahčila situáciu dohoda bojkotujúcich hráčov so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH). Michal Handzuš si ako zástupca nespokojných bývalých aj súčasných reprezentantov podal ruku s prezidentom Igorom Nemečkom a prisvedčil, že hráči budú opäť pripravení reprezentovať. Niektorí by sa mali objaviť už aj na Slovakia Cupe, na ktorom Slováci v termíne 11.- 13. februára nastúpia proti Bielorusku a Švajčiarsku. "Máme nachystanú nomináciu, možno sa bavíme ešte o nejakých dvoch neistých menách z bojkotujúcich hráčov. Viac-menej je všetko hotové, pokiaľ sa nám nikto nezraní. Zatiaľ mi nikto nehlásil nijaký problém, budem rád, ak budú zdraví všetci. Čas letí, blížia sa majstrovstvá sveta a práve na tretej akcii tejto sezóny by sme chceli zložiť jadro tímu, ktorý pôjde na majstrovstvá sveta. Dúfam, že vyskladáme silný tím," zaželal si Cíger pre TASR.

Hoci sa rozbúrená hladina v slovenskom hokeji ustálila, reprezentačný kouč si chce naďalej raziť svoju cestu prostredníctvom niekoľkokrát interpretovanej filozofie. "Nebudeme to siliť so všetkými hráčmi. Stále platí moja filozofia o voľbe hráčov, ktorí chcú spraviť všetko pre národný dres a chcú dať do reprezentácie všetko. Takých, ktorí už motiváciu nemajú, nebudeme zbytočne ťahať. Predsa len, hokejovo aj myšlienkovo sú trošku inde. Vezmeme hráčov, ktorí majú záujem ukázať sa na majstrovstvách sveta, možno si vybojujú ďalší zaujímavý angažmán a pomôžu si do života," vysvetlil.

Slovenský hokej prešiel v uplynulých mesiacoch náročnou skúškou. Cíger so Švehlom vyskúšali na minulých akciách v Nemecku aj vo Švajčiarsku množstvo mladých hráčov, niektorí si dokonca obliekli národný dres premiérovo. Hlavnou úlohou najbližších týždňov bude turbulentnú situáciu ustáliť a dať dokopy konkurencieschopný tím. Už na turnaji v Žiline sa v ňom predstavia známe mená z európskej scény. "Čím viac možností budem mať, tým lepšie. Od Nemeckého pohára sme vymenili už veľa hráčov, do Arosy sme opäť skladali tím nanovo. Kostra sa pomenila. Už sa k nám pridajú aj Hudáčkovci, sme radi, že nešpekulovali a chceli ísť hrať. Obaja sa vypýtali, to ma tešilo. Vrátili sme tam naspäť Draveckého, ktorému sa po Nemeckom pohári darilo, v českej extralige bodoval. Uvidíme, ako sa vyvinie situácia v Slovane, dohodnutých máme napríklad aj Viedenského so Šťastným," povedal TASR Cíger.