Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Čínsky Šanghaj Šen-chua míňa milióny, prichádza aj Kolumbijčan Moreno

Giovanni Moreno Foto: TASR/AP

Moreno sa pripojí k bývalému francúzskemu reprezentantovi Nicolasovi Anelkovi a bývalej hviezde londýnskej Chelsea Didierovi Drogbovi.

Buenos Aires 22. júna (TASR) - Kolumbijský futbalista Giovanni Moreno sa stane najnovšou akvizíciou čínskeho prvoligistu Šanghaj Šen-chua.

Dvadsaťpäťročný stredopoliar odletel v piatok do Číny, kde má podpísať kontrakt v klube argentínskeho trénera Sergia Batistu.

Šanghaj má za kolumbijského reprezentanta zaplatiť jeho doterajšiemu zamestnávateľovi, argentínskemu Racing Club, sumu 9 miliónov amerických dolárov.

Pripojí sa tak k bývalému francúzskemu reprezentačnému útočníkovi Nicolasovi Anelkovi a bývalej hviezde londýnskej Chelsea Didierovi Drogbovi z Pobrežia Slonoviny, ktorí už majú zmluvy s klubom najvyššej čínskej súťaže.

"Sú jednoducho šance, ktoré keď sa vyskytnú, musíte ich využiť. A uvidíme, čo sa stane," povedal pred odletom médiám Moreno.

Ten do Racingu prišiel z kolumbijského Atletica Nacional v júli 2010 a postupne sa stal jedným z najlepších hráčov argentínskej ligy. Potom ho však pribrzdilo zranenie kolena a na trávnikoch absentoval sedem mesiacov.