Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

City zdolalo Burnley 3:1, Tottenham zvíťazil nad Brentfordom

Na snímke futbalista Manchestru City Rodrigo (druhý sprava) sa teší po strelení gólu v zápase 22. kola anglickej Premier League Manchester City - FC Burnley v Manchestri v stredu 31. januára 2024. Foto: TASR/AP

Za City nastúpil v 71. minúte nórsky kanonier Erling Haaland, ktorý chýbal takmer dva mesiace pre zranenie nohy.

Londýn 31. januára (TASR) - Futbalisti Liverpoolu potvrdili úlohu favorita a v stredajšom šlágri 22. kola anglickej Premier League triumfovali nad Chelsea 4:1. "The Reds" majú na čele tabuľky päťbodový náskok pred Manchestrom City, ktorý má však zápas k dobru. Úradujúci majster zdolal Burnley 3:1 a potvrdil druhé miesto v tabuľke. Nezaváhal ani Tottenham Hotspur, ktorý zdolal Brentford 3:2 a poskočil na štvrtú priečku o skóre pred Aston Villu.

Liverpool viedol od 20. minúty po individuálnej akcii Dioga Jotu. Na 2:0 zvýšil Conor Bradley, ktorý krížnou strelou prekonal Djordjeho Petroviča a dosiahol prvý gól v Premier League. Domáci mohli v závere prvého polčasu upraviť už na rozdiel troch gólov, ale Darwin Nunez nepremenil penaltu. Po hodine hry sa presadil presnou hlavičkou Dominik Szoboszlai. O šesť minút neskôr Christopher Nkunku využil závahanie obrany Liverpoolu a znížil na 1:3. Trojgólové vedenie "The Reds" následne vrátil Luis Diaz.

City mal už po prvom polčase dvojgólový náskok, keď sa počas šiestich minút dvakrát presadil argentínsky útočník Julian Alvarez. Krátko po prestávke Rodri upravil na 3:0. V závere skorigoval stav obranca hostí Ameen Al-Dakhil. Citizens potvrdili formu, dosiahli štvrté ligové víťazstvo v rade a ôsme za sebou vo všetkých súťažiach. Za City nastúpil v 71. minúte nórsky kanonier Erling Haaland, ktorý chýbal takmer dva mesiace pre zranenie nohy. Burnley patrí predposledná 19. pozícia v tabuľke.

Spurs uspeli v päťgólovej prestrelke s Brentfordom. Hostia otvorili skóre po štvrťhodine zásluhou Neala Maupaya. Tottenhamu však vyšiel úvod druhého polčasu a počas šestnástich minút trikrát rozvlnil sieť za brankárom Markom Flekkenom. Postupne sa presadil Destiny Udogie, Brennan Johnson a Richarlison. Po hodine hry znížil Ivan Toney, ktorý skóroval aj v druhom stretnutí po osemmesačnom treste od Anglickej futbalovej asociácie (FA) za porušenie pravidiel ohľadom stávkovania.


Premier League - 22. kolo:


Manchester City - FC Burnley 3:1 (2:0)

Góly: 16. a 22. Alvarez, 46. Rodri - 90.+3 Al-Dakhil


Tottenham Hotspur - FC Brentford 3:2 (0:1)

Gól: 48. Udogie, 49. Johnson, 56. Richarlison - 15. Maupay, 67. Toney