Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Členky VŠC Dukla získali na Svetových hrách 3 zo 4 slovenských medailí

Matej Tóth z pozície riaditeľa Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica ocenil vystúpenie športovkýň VŠC na 11. Svetových hrách v neolympijských športoch. V americkom Birminghame získali tri zo štyroch slovenských medailí. Na snímke zľava Ingrid Suchánková (karate - bronz), Matej Tóth (šéf Dukla), Monika Chochlíková (thajský box - zlato), Ivana Horná (trojboj - 7. miesto) pózujú počas tlačovej konferencie so športovkyňami VŠC Dukla po návrate zo Svetových hier v americkom Birminghame, v Trenčíne 21. júla 2022. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Svetové hry sú olympiádou v neolympijských športoch. Konajú sa každé štyri roky, v Birminghame súťažilo 3500 športovcov.

Trenčín 21. júla (TASR) – Matej Tóth z pozície riaditeľa Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica ocenil vystúpenie športovkýň VŠC na 11. Svetových hrách v neolympijských športoch. V americkom Birminghame získali tri zo štyroch slovenských medailí.

Na Svetových hrách reprezentovalo Slovensko 13 športovcov, z nich boli štyri členky VŠC Dukla Banská Bystrica – Alexandra Filipová, Ivana Horná, Monika Chochlíková a Ingrid Suchánková.



Ivana Horná skončila siedma v silovom trojboji v štyroch nových slovenských rekordoch. Bronzovú medailu získala v karate Ingrid Suchánková, striebro Alexandra Filipová v kickboxe a prvú zlatú medailu zo Svetových hier od roku 2009 získala v thajskom boxe Monika Chochlíková,“ priblížil Tóth.

Svetové hry sú olympiádou v neolympijských športoch. Konajú sa každé štyri roky, v Birminghame súťažilo 3500 športovcov.