Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Čögley sa stal novou posilou Bohemiansu Praha, Mikuš s novou zmluvou

Na archívnej snímke vpravo Peter Čögley Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Klub z pražského Dolíčku figuruje v tabuľke Synot ligy aktuálne na 13. mieste, v 16 zápasoch jesennej časti dosiahol bilanciu 3-7-6 a získal 16 bodov.

Praha 8. januára (TASR) - Slovenský futbalista Peter Čögley sa stal novou posilou Bohemiansu Praha. Informoval o tom oficiálny klubový web. Dvadsaťsedemročný obranca naposledy pôsobil v tíme fortunaligového šampióna AS Trenčín, kde sa vlani v septembri nedohodol na novej zmluve a bol vyradený z kádra.

Čögley opustil Trenčín po šestnástich rokoch, keď v klube spod hradu Matúša Čáka začal v žiackej kategórii. Nekompromisný krajný bek nastúpil v drese AS v 140 zápasoch v najvyššej súťaži, ďalších 45 pridal v druhej lige. Za svoje výkony si minulý rok vyslúžil pozvánku do národného tímu SR, keď figuroval v širšej nominácii výberu trénera Jána Kozáka.

Bohemians zároveň v piatok oznámil, že predĺžil zmluvu so slovenským útočníkom Matúšom Mikušom. Jeho nový kontrakt znie do konca 31. decembra 2016. Klub z pražského Dolíčku figuruje v tabuľke Synot ligy aktuálne na 13. mieste, v 16 zápasoch jesennej časti dosiahol bilanciu 3-7-6 a získal 16 bodov.