Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

VIDEO: NHL: Chicago a Columbus postúpili do play off, Pánik skóroval

Slovenský hráč Chicaga Blackhawks Richard Pánik (vľavo) oslavuje so spoluhráčmi Patrickom Kaneom (88) a Jonathanom Toewsom gól. Foto: TASR/AP

Pittsburgh si vďaka hetriku kapitána Sidneyho Crosbyho poradil s Floridou 4:0.

New York 19. marca (TASR) - Hokejisti Chicaga si definitívne zabezpečili postup do play off zámorskej NHL. Blackhawks zvíťazili v noci na pondelok nad najslabším účastníkom ligy Coloradom 6:3, k ich triumfu prispel jedným presným zásahom slovenský útočník Richard Pánik.

Po dvoch tretinách síce Pánikov tím prehrával 1:3, ale v 51. minúte v rozpätí 34 sekúnd otočil skóre aj zásluhou jeho presného zásahu. Slovenský krídelník vyrovnal na priebežných 3:3, hostia nedokázali vyhodiť puk z obranného pásma, nováčik John Hayden priťukol puk Pánikovi, ktorý z prvej zavesil pod hornú žŕdku. Bol to pre neho 19. gól v prebiehajúcej sezóne. O 17 sekúnd neskôr poslal "jastrabov" do vedenia Artemij Panarin, poistku pridali Jonathan Toews a do prázdnej bránky Marcus Krüger.

"V uplynulom období sme odohrali viacero tesných zápasov, v ktorých sme sa iba ťažko presadzovali v ofenzíve, a v tomto stretnutí to prvých 40 minút vyzeralo podobne. Je skvelé, že sme sa konečne dostali k dorážkam. Niet pochýb, že góly rozpumpovali publikum a dodali energiu celému tímu," povedal kapitán Chicaga Toews, ktorý sa pod triumf podpísal dvoma gólmi. Jeho prvý zásah uznali rozhodcovia až po preštudovaní videozáznamu. Tréner Avalanche Jared Bednar si totiž vyžiadal na základe pravidla "coach`s challenge" skontrolovanie situácie na videu, keďže sa domnieval, že gólu predchádzal ofsajd domácich. "Povedali, že video nebolo jednoznačné. Nerozumiem plne takémuto pravidlu... Rozhodcovia tvrdia, že puk pri prechode modrou čiarou ešte nebol na Pánikovej hokejke. Krutý verdikt, padol z toho gól na 3:2, ktorý hostí nakopol," posťažoval si kouč Colorada.



Brankár Chicaga Scott Darling predviedol 22 úspešných zákrokov a predĺžil si najdlhšiu sériu výhier v kariére na šesť zápasov. Pánik počas 15 a pol minúty vyslal na súperovu bránku dve strely, okrem gólu si zapísal aj tri plusové body. Jeho spoluhráč Tomáš Jurčo odohral vyše 16 minút s dvomi strelami a štyrmi bodyčekmi. Marián Hossa vynechal druhý zápas za sebou pre zranenie v dolnej časti tela. Pritom pred stretnutím kouč Joel Quenneville uviedol, že Hossa je blízko k návratu do zostavy a mohol by v nedeľu nastúpiť.

Blackhawks vyhrali piaty súboj v rade a na čele Západnej konferencie i Centrálnej divízie majú už sedembodový náskok pred druhou Minnesotou. Chicago sa pripojilo k Washingtonu a Columbusu, ktorí už mali istú účasť v bojoch o Stanleyho pohár. "Hawks" postúpili do play off deviatu sezónu v rade.

Hráči Winnipegu, ktorí nastúpili v spomienkových dresoch Heritage Classic, zdolali doma Minnesotu 5:4. V zápase prehajdákali náskok 4:0, napokon sa však tešili z vydretej výhry, keď rozhodujúci gól strelil v 53. minúte obranca Josh Morrissey. Slovenský útočník Marko Daňo odohral za Jets necelých šesť a pol minúty a zaznamenal jednu mínusku. Takisto vybojoval pre svoj tím presilovku, keď ho v 6. minúte trafil hokejkou do tváre Gustav Olofsson a "tryskáče" početnú výhodu využili zásluhou Adama Lowryho. Center "divochov" Eric Staal nebude v dobrom spomínať na jubilejný 1000. zápas v profilige, na Minnesotu doľahla kríza a prehrala už piaty zápas v rade.

Hráčom Los Angeles sa vzďaľujú postupové brehy. V noci prehrali na ľade Calgary 2:5 a na Nashville, ktorý si drží druhú voľnú kartu v Západnej konferencii, strácajú 11 zápasov pred koncom základnej časti šesť bodov. Slovenský útočník Marián Gáborík odohral za Kings vyše 11 minút, zapísal si dva strelecké pokusy a duel dokončil s dvoma mínuskami.

Blue Jackets spečatili svoj postup do vyraďovačky víťazstvom 4:1 na ľade New Jersey. Pittsburgh si vďaka hetriku kapitána Sidneyho Crosbyho poradil s Floridou 4:0.

NHL - výsledky:

New Jersey - Columbus 1:4, Pittsburgh - Florida 4:0, Winnipeg - Minnesota 5:4, Chicago - Colorado 6:3 /za domácich Pánik 1+0/, Montreal - Ottawa 4:1, Philadelphia - Carolina 4:3 pp, Calgary - Los Angeles 5:2