Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

CONMEBOL povedie Alejandro Dominguez z Paraguaja

Paraguajčan Alejandro Dominguez reční počas mimoriadneho zasadnutia Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) in Luque v utorok 26. januára 2016. Foto: TASR/AP

Dominguez vystrieda dočasného prezidenta Wilmara Valdeza, ktorý nahradil Juana Angela Napouta zatknutého v súvislosti s korupčným škandálom Medzinárodnej futbalovej federácie.

Asuncion 26. januára (TASR) - Juhoamerickú futbalovú konfederáciu (CONMEBOL) povedie Alejandro Dominguez. Paraguajčana zvolili jednomyseľne po tom, čo jeho súper stiahol kandidatúru.

Štyridsaťštyriročný Dominguez vystrieda dočasného prezidenta Wilmara Valdeza, ktorý nahradil Juana Angela Napouta zatknutého v súvislosti s korupčným škandálom Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

"Veľkou úlohou je prinavrátenie dôvery. Chceme sa vrátiť ku čistej hre a hodnotám futbalu," citovala šéfa paraguajského zväzu agentúra dpa.

Valdez stiahol kandidatúru po tom, čo bolo jasné, že nezíska dostatočnú podporu. Viceprezidentami konfederácie sa stali šéf kolumbijského zväzu Ramon Jesurun a jeho kolega z Venezuely Laureano Gonzalez.