Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Connor McDavid podpísal kontrakt s Edmontonom

Jednotkou tohtoročného vstupného draftu NHL sa stal kanadský hokejista Connor McDavid. Podľa očakávaní si ho vybral Edmonton Oilers, ktorému zámorskí odborníci po získaní 18-ročného útočníka predpovedajú návrat legendárnej éry Waynea Gretzkého z 80-tych rokov minulého storočia.Na snímke kanadský hokejista Connor McDavid si oblieka dres Edmontonu, ktorý si ho vybral z 1. miesta počas prvého kola draftu zámorskej hokejovej NHL v Sunrise 26. júna 2015. Foto: TASR/AP

Najvyššie draftovaným hráč za rok 2015 odohral v uplynulej sezóne za Erie Otters v OHL 47 zápasov, v ktorých strelil 44 gólov a pridal 76 asistencií.

Edmonton 3. júla (TASR) - Kanadský hokejový útočník Connor McDavid sa dohodol na trojročnom nováčikovskom kontrakte s tímom zámorskej NHL Edmonton Oilers.

Najvyššie draftovaným hráč za rok 2015 odohral v uplynulej sezóne za Erie Otters v OHL 47 zápasov, v ktorých strelil 44 gólov a pridal 76 asistencií. Na juniorskom šampionáte zaznamenal jedenásť bodov (3+8) a priviedol Kanadu ku zlatu.