Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Slovan deklasoval Myjavu, Žilina remizovala v Banskej Bystrici

Na snímke vľavo dočasný poradca trénera Slovana Dušan Galis a v popredí uprostred dočasný tréner Slovana Jozef Valovič v zápase 4. kola futbalovej Corgoň ligy 2013 - 2014 medzi ŠK Slovan Bratislava - Spartak Myjava 4. augusta 2013 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Futbalová Corgoň liga pokračovala ďalšími zápasmi 4. kola.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava v 4. kole Corgoňligy deklasovali Spartak Myjava 5:0.

Do zápasu vstúpil jednoznačne aktívnejšie domáci Slovan, na lavičke ktorého absolvoval premiéru tréner Jozef Valovič a poradca Dušan Galis. V zostave chýbal Marko Milinkovič, ktorý pre zranenie nohy bude absentovať asi dva týždne. Už v 8. minúte pohrozil Mészáros, ale pri jeho centri zasiahol Častulín. O minútu na to mal plné ruky práce brankár Solnička, ktorý musel zasahovať proti Kladrubského strele. Na opačnej strane si vypracoval príležitosť Sládek, ale jeho pokus bol nepresný.

Domáci pokračovali v ofenzívnej snahe, v 15. minúte ich mohol poslať do vedenia Fořt, avšak myjavskú bránku iba "prehlavičkoval" a o sedem minút nenamieril medzi tri žrde ani Mészáros. Aktivita domácich vyústila do gólu po necelej polhodine hry. Halenárovu strelu Solnička ešte vyrazil, ale na Meszárosov pokus bol už prikrátky - 1:0. Ten istý hráč mohol pridať druhý gól o tri minúty, ale trafil iba bočnú sieť. Myjava sa síce snažila o vyrovnávajúci presný zásah, ale neúspešne. V 37. minúte našiel Šulek Bruška, slovanistická obrana proti jeho pokusu zasiahla. Tesne pred koncom prvého dejstva poistil vedenie Slovana Soumah, ktorý si najlepšie v 16-ke poradil s loptou a bez problémov prekonal Solničku.

Úvod druhého polčasu vyšiel ideálne úradujúcemu majstrovi. Už v 50. minúte na pohodlných 3:0 zvýšil Fořt a o štyri minúty na to Solnička po štvrtý raz vyťahoval loptu zo svojej svätyne, keď Bagayoko mieril presne pod brvno. Naopak Myjava sa do vyloženej šance nedokázala dostať, domáci jasne dominovali. V 64. minúte sa síce pokúsil ohroziť Polačeka striedajúci Pelegríni, v koncovke úspešný nebol. Na opačnej strane sa chopil lopty Halenár, lopta išla mimo bránky Myjavy. Minútu pred koncom riadneho hracieho času opäť horelo pred myjavskou bránkou, keď Mészáros našiel Soumaha, piaty presný zásah sa však nezrodil. Ten prišiel "až" o minútu neskôr z kopačky striedajúceho Peltiera, ktorý tak spečatil zaslúžené víťazstvo domácich.
Jozef Valovič, tréner ŠK Slovan Bratislava: "Od utorka sme sa snažili mužstvo pripraviť najmä psychicky. Proti tak kvalitnému súperovi ako je Myjava sme hrali disciplinovane, zodpovedne. Bol to pre nás kľučový zápas, aby sa hráči dostali opäť do pohody. Pohľad na tabuľku totiž nebol pred zápasom príjemný. Určite sme však nečakali taký vysoký výsledok."






Ladislav Hudec, tréner Spartaka Myjava: "Hrali sme asi iba do prvého gólu, vyzeralo to celkom nádejne, nepúšťali sme Slovan do nejakých akcií. Po prvom góle bolo vidieť, že tú zástavu asi nikto nezdvihne. To ma prekvapilo, pretože sme mužstvo stavané tak, že sme boli silní a aj ťažké zápasy sme dokázali otočiť. Dnes sme to asi vzdali. Slovan potom dominoval, to treba povedať. Teraz sme len taká maličká Myjava. Minulý týždeň sme boli na koni, teraz sme dolu, musíme sa dať dokopy. Slovanu k výhre gratulujem, bolo to jednoznačné."








Žilina remizovala s Banskou Bystricou 3:3

Hráči Dukly Fabián Slančík (vpravo) a Michal Faško po strelení vyrovnávajúceho gólu na 3:3 počas zápasu 4. kola slovenskej futbalovej Corgoň ligy medzi Duklou Banská Bystrica a MŠK Žilina v Banskej Bystrici v nedeľu 4. augusta 2013.
Foto: TASR/Dušan Hein
Banská Bystrica 4. augusta (TASR) - Obe mužstvá v úvodných desiatich minútach len skúšali, čo si môžu dovoliť. Žilinčania v nahustenom programe s pohárovým vstupom pôsobili svižnejšie a keď v 14. min po rohu Škvarku si Akakpo krásne nabehol v ústrety lopte a hlavou pod brvno vsietil, prevaha hostí bola v ďalších minútach zjavná. Domácich zatlačili, Pečovský z hĺbky stredu pohodlne posielal lopty vpred a keby bolo na hrote vo finálnej časti viac pokoja, brankár Rodinger by oveľa viac zasahoval.

V 18. min zabudla domáca obrana na Gubu a jeho prudká strela z uhla len okopírovala celú bránku. Na pohľadnejšiu akciu Dukly sa dlho čakalo, až do 21. min, keď po Brašeňovom centri efektne pätičkou poslal Jurčo svoj volej ponad. V závere polčasu sa v 41. min opäť hlavou presadil Bello po centri Nunesa a nad domácimi sa začali zaťahovať čierne mraky. Mali aj prečo, pretože prakticky nič nevymysleli, len v 33. min Brašeň po rýchlej medzihre v strede poľa sa pretlačil do zakončenia so slabou strelou do brankára. V 40. min zasa hosťujúci obranca Piaček chybou podal súperovi pomocnú ruku, no stihol nepresnosť v rozohrávke napraviť. V druhom polčase mala Dukla čo naprávať, aj dvojito striedala, ak by však Pich stihol v 47. min trafiť kolmicu od Škvarku, už by sa im stav ťažko rozdýchaval. Až v 53. min ukázali domáci, čo dokážu, dokonale vyzvŕtali obranu hostí, Slančík nakoniec vystrelil, brankár Le Giang loptu len vyrazil a Brašeň ju dorazil.

Pokropená živou vodou odrazu Dukla viac podkurovala a v 61. i 64. min veľa nechýbalo, aby privysoké lopty od Brašeňa a Považanca po strelách spoza šestnástky skončili v sieti. Aj v 68. min Jurčova razantná strela po rohu plachtila nad bránkou, no Považancova v 70. min už nie, keď loptu prekrásne trafil vonkajškom pravačky a Le Giang sa len márne za loptou naťahoval. Žilinčania však opäť vystrčili ostrie, v 77. min Mabouka prízemnou strelou trafil nechránenú pravú stranu. Radosť hostí ešte doznievala a hneď po otvorení hry po prestrčení lopty od Jurča vyrovnal úplne voľný Slančík. Divácky mimoriadne atraktívny zápas bol napínavý až do samého konca, so spravodlivou deľbou bodov.
Norbert Hrnčár, kouč B. Bystrice: "Hráčom by sa patrilo poďakovať, no teraz u mňa prevládajú iné pocity. Som hrdý na to, že môžem rozvíjať ich potenciál, pracovať na talente, to je dôležité. Že sme strelili tri góly, o niečom svedči. V prvom polčase sme nezachytili pohybovo úvod, nedarilo sa nám naštartovať to, čo sme chceli hrať. V druhom polčase to bolo o niečom úplne inom, charakter a morálka boli na vysokej úrovni."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Odohrali sme vynikajúci prvý polčas, jasne sme dominovali, držali loptu, dobre sme hrali v prechodovej fáze, zápas sme mohli uzavrieť. V druhom polčase sme stratou koncentrácie pokazili výsledok, umožnili sme súperovi naším relaxom v osobných súbojoch a prihrávkach vrátiť sa naspäť. Dobré bolo, že sa hráči zmobilizovalia a vložili do zápasu ešte energiu. Boli sme herne jasne lepší, o to viac mrzí strata bodov."


Senica vyhrala nad Trenčínom 3:1

Senica 4. augusta (TASR) - Futbalisti FK Senica potvrdili jesennú neporazenosť aj v domácom zápase proti AS Trenčín, keď po efektnom zvládnutí prvej polovice druhého polčasu zvíťazili 3:1. Po troch víťazstvách sa Seničania vyšvihli na prvé miesto v corgoňligovej tabuľke, k dobru majú ešte aj odložený zápas so Slovanom Bratislava.

V prvom polčase mali územnú prevahu Trenčania. Hostia boli dominantnejší na lopte, hru domácich sprevádzalo príliš veľa nepresností. Obe mužstvá sa dostali do niekoľkých zakončení, ktoré mohli skončiť gólom. V 11. minúte zakončoval po dobrej prihrávke Holúbeka v šestnástke Wiiliam, zle však trafil loptu a našiel tak len pripraveného Šullu. O sedem minút neskôr zneškodnil senický brankár aj tvrdú strelu Štefánika z dvadsiatich metrov. Na druhej strane vysunul Piroska v 23. minúte za obranu hostí Kalabišku, tomu však k dosiahnutiu gólu chýbal malý krok. O štyri minúty zahrával priamy kop trenčiansky stopér Rundič, k lopte sa dostal v pokutovom území Malec, no Šulla si s jeho prízemným pokusom poradil. V závere prvého polčasu sa ešte oba tímy dostali do zakončenia, Mondekova ľavačka stroskotala na Šullovi, na druhej strane nechal vyniknúť Volešáka Kalabiška.

Seničania mali výborný vstup do druhého polčasu. Boli oveľa aktívnejší smerom dopredu ako v prvom dejstve a za 18 minút rozhodli o svojom víťazstve. V 54. minúte otvoril skóre po prihrávke Zemana krásnou prízemnou strelou k ľavej žrdi Jirásek. O šesť minút zahrali efektne Záhoráci priamy kop, Brabec priťukol v šestnástke loptu Kalabiškovi, ten ju sklepol Piroskovi, ktorý následne z voleja prekonal Volešáka po druhýkrát. V 64. minúte bol rozdiel skóre už trojgólový. Na pekný center Zemana najvyššie vyskočil Diviš a nechytateľnou hlavičkou prekonal Volešáka - 3:0. O osude stretnutia bolo rozhodnuté, posledných dvadsať minút sa prakticky dohrávalo. Čestný úspech sa podarilo Trenčanom dosiahnuť v 84. minúte, keď dostal dobrú prihrávku od Štefánika Malec a zoči-voči Šullovi nezaváhal. Seničania zvíťazili v treťom zápase po sebe a usadili sa na prvej priečke v tabuľke.
Eduard Pagáč, tréner FK Senica: "Prvý polčas ovládal Trenčín hru. Kazili sme jednoduché lopty, súper sa po našich chybách dostával viac do hry. Po zmene strán sme trocha pozmenili rozostavenie na ihrisku. Boli sme mimoriadne efektívni. Vypracovali sme si 5 šancí a dali sme 3 góly. Som rád, že sme takýto ťažký zápas zvládli a chalani odovzdali na ihrisku maximum."

Ľuboš Nosický, tréner AS Trenčín: "V zápase sme chceli bodovať, žiaľ, nepodarilo sa nám to. V prvom polčase sme kontrolovali hru, vytvorili sme si gólové príležitosti, no neboli sme efektívni. V druhom dejstve sa opakoval scenár zo štvrtkového zápasu. Dostali sme gól, následne druhý, a to o rozhodlo o dnešnom výsledku. Snaha bola, hráči v nahustenom programe odviedli dobrú prácu. Musíme sa však vyvarovať straty koncentrácie a zbytočným chybám."


V tabuľke vedie stále Senica

Bratislava 4. augusta (TASR) - Futbalisti úradujúceho slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava deklasovali v 4. kole Corgoň ligy 2013/2014 na domácom tráviku Spartak Myjava, keď pod vedením nového kouča Jozefa Valoviča s poradcom Dušanom Galisom zvíťazili vysoko 5:0.

Prvé body v aktuálnej sezóne si do tabuľky pripísali hráči FC ViOn Zlaté Moravce, keď si všetky tri odniesli z Dunajskej Stredy po tesnom víťazstve 1:0. Jediný gól duelu strelil v nadstavenom čase striedajúci Pribula.

Sériu neporazenosti si udržala po vypadnutí z 2. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 FK Senica, ktorá je po víťazstve 3:1 nad AS Trenčín ako jediná stopercentná a usadila sa na čele ligovej tabuľky.

1. FK Senica 3 3 0 0 9:2 9
2. MFK Ružomberok 4 2 2 0 10:7 8
3. MŠK Žilina 4 2 2 0 9:6 8
4. Dukla Ban. Bystrica 4 2 1 1 9:5 7
5. MFK Košice 4 2 1 1 6:3 7
6. AS Trenčín 4 2 0 2 10:7 6
7. Spartak Myjava 4 2 0 2 7:11 6
8. Slovan Bratislava 3 1 1 1 8:5 4
9. Spartak Trnava 4 1 1 2 5:9 4
10. ViOn Zl. Moravce 4 1 0 3 3:8 3
11. DAC Dun. Streda 4 0 1 3 1:7 1
12. FC Nitra 4 0 1 3 5:12 1