Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Diego Costa sa strojí splatiť dôveru gólmi už proti Slovákom

Diego Costa, archívne foto Foto: TASR/AP

Majstri sveta z roku 2010 v JAR minulý rok v októbri prehrali v Žiline senzačne so stále stopercentnými Slovákmi 1:2.

Madrid 2. septembra (TASR) - Španielsky futbalový reprezentant Diego Costa hodlá gólmi splatiť dôveru reprezentačného kouča Vicente del Bosqueho už v najbližších kvalifikačných zápasoch EURO 2016 proti Slovensku a Macedónsku. Brazílsky rodák a útočník Chelsea Londýn uviedol, že sa cíti fyzicky fit a môže podávať lepšie výkony v najcennejšom drese, akými sa prezentoval doteraz.

Dvadsaťšesťročný Costa debutoval za výber úradujúcich majstrov Európy v marci minulého roka v zápase s Talianskom 1:0. Nedarilo sa mu ani na šampionáte v Brazílii a gól strelil až v jeho siedmom zápase za "La Furia Roja" proti Luxembursku (4:0) v októbri minulého roka.

"Nikdy som neľutoval, že som sa rozhodol hrať za Španielsko. A chcem splatiť dôveru, ktorú do mňa vložilo. Cítim sa lepšie fyzicky ako v minulosti. Viem, že môžem hrať oveľa lepšie a dúfam, že to príde teraz," citovala Costu agentúra Reuters.

Majstri sveta z roku 2010 v JAR minulý rok v októbri prehrali v Žiline senzačne so stále stopercentnými Slovákmi 1:2. Aj preto na nich v tabuľke C-skupiny strácajú tri body. Costa sa v tom zápase nedokázal cez sústredenú a tvrdú obranu zverencov trénera Jána Kozáka presadiť. "Niet ospravedlnenie, musím hrať lepšie. Ešte som nič neukázal a myslím si, že je v mojich silách veľa. Dôležité je, že už som s mojimi spoluhráčmi a šampiónmi Európy dlhšie a cítim sa v reprezentácii lepšie," dodal.