Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Slováci zdolali v príprave na ME Čechov. Úspešná premiéra Giulianiho

Na archívnej snímke nový hlavný tréner slovenskej mužskej reprezentácie Alberto Giuliani. Foto: TASR/Michal Svítok

V sobotu sa obaja súperi stretnú na tom istom mieste v odvete o 18.00 h.

Liberec 4. septembra (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti vyhrali vo svojom prvom prípravnom zápase pred ME 2015 v Liberci nad domácim Českom 3:1. Úspešnú premiéru tak má za sebou nový kormidelník národného tímu Alberto Giuliani.

V sobotu sa obaja súperi stretnú na tom istom mieste v odvete o 18.00 h. Slováci vďaka triumfu znížili stav v historickej bilancii s Českom na 19:20. Informoval oficiálny portál Slovenskej volejbalovej federácie.

Európsky šampionát sa bude konať od 9. do 18. októbra 2015 v štyroch mestách v Bulharsku a Taliansku. Slováci sa predstavia v základnej D-skupine spolu s Ruskom, Srbskom a Fínskom. Prvý zápas čaká na našich volejbalistov proti Srbom 9. októbra.


Prípravný zápas v Liberci:

Česko - Slovensko 1:3 (-19, 19, -19, -19)

zostava SR: Končál, Michalovič, M. Sopko st., Kohút, Paták, Prešinský, libero Kubš (Zaťko, Horník, Palgut, Chrtiansky)

Hlas po zápase:

Alberto Giuliani, tréner SR: "Hrali sme prvý zápas na začiatku ťažkej prípravy a som rád, že sa nám podarilo vyhrať. Boli v hre ešte situácie, na ktorých musíme tvrdo popracovať, ale sme v hrubej príprave a náš výkon bol sympatický. Chalanom nechýbalo odhodlanie a chuť zvíťaziť. V tomto duchu chceme pokračovať aj ďalej a dúfam, že sa budeme ešte zlepšovať."