Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tieto súperky čakajú Slovenky na ME v basketbale

Na snímke basketbalistky Slovenska a uprostred tréner Maroš Kováčik Foto: TASR/František Iván

Piatkový žreb v Prahe zároveň rozhodol o tom, že dejiskom stretnutí SR v skupinovej fáze bude Hradec Králové.

Praha 9. decembra (TASR) - Slovenská ženská basketbalová reprezentácia sa v základnej B-skupine budúcoročných majstrovstiev Európy v Česku stretne s Tureckom, Bieloruskom a Talianskom. Piatkový žreb v Prahe zároveň rozhodol o tom, že dejiskom stretnutí SR v skupinovej fáze bude Hradec Králové.

Zverenky trénera Maroša Kováčika odštartujú účinkovanie 16. júna stretnutím s Tureckom, o deň neskôr ich čaká súboj s Bieloruskami a účinkovanie v "béčku" uzatvoria 19. júna duelom s Talianskom. Pre Slovenky ide už o jedenástu účasť medzi európskou elitou (1993, 1995, 1997, 1999, 2001, 2003, 2009, 2011, 2013, 2015 a 2017), na predchádzajúcom kontinentálnom šampionáte skončili na deviatej pozícii. Do Česka sa prebojovali ako jeden zo šiestich najlepších tímov z druhých miest tabuliek všetkých skupín kvalifikácie ME 2017.

Záverečný turnaj so 16 účastníkmi sa odohrá od 16. do 25. júna v dvoch českých mestách: Hradec Králové (A-skupina, B-skupina) a Praha (C-skupina a D-skupina). Zo skupín priamo postupujú do štvrťfinále víťazí skupín, tímy na druhej a tretej pozícii čaká dodatočné stretnutie o účasť medzi najlepšou osmičkou.



hlas po žrebe:
Ľubomír Ryšavý, generálny sekretár Slovenskej basketbalovej asociácie: "Myslím si, že je to hrateľná skupina. Potešujúce je, že sa nám vyhli najväčší favoriti. Nepodceňujeme však nikoho, našou snahou bude postúpiť ďalej zo skupiny."

žreb ME žien 2017:

A-skupina: Španielsko, Ukrajina, Česko, Maďarsko
B-skupina: Turecko, Bielorusko, SLOVENSKO, Taliansko
C-skupina: Francúzsko, Srbsko, Grécko, Slovinsko
D-skupina: Rusko, Čierna Hora, Lotyšsko, Belgicko

termíny ME žien 2017:

B-skupina (Hradec Králové):
16. júna: Bielorusko - Taliansko, Turecko - SLOVENSKO
17. júna: SLOVENSKO - Bielorusko, Taliansko - Turecko
19. júna: Bielorusko - Turecko, SLOVENSKO - Taliansko