Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Cruyffova rodina poďakovala svetu za poctu pre velikána

Fanúšik FC Barcelona kľačí na znak úcty k zosnulému hráčovi a neskôr trénerovi katalánskeho klubu Johanovi Cruyffovi pred štadiónom Nou Camp v Barcelone 25. marca 2016. Legendárny holandský futbalista Johan Cruyff zomrel vo veku 68 rokov 24. marca 2016. Foto: TASR/AP
Fanúšik FC Barcelona zapaľuje sviečku na znak úcty k zosnulému hráčovi a neskôr trénerovi katalánskeho klubu Johanovi Cruyffovi pred štadiónom Nou Camp v Barcelone 25. marca 2016. Legendárny holandský futbalista Johan Cruyff zomrel vo veku 68 rokov 24. marca 2016. Foto: TASR/AP

Legendárny holandský futbalista zomrel vo štvrtok 24. marca vo veku 68 rokov v Barcelone, keď prehral boj s rakovinou pľúc.

Barcelona 25. marca (TASR) - Rodina Johana Cruyffa vyjadrila verejnú vďaku svetovým médiám za to, ako si legendárneho holandského futbalistu uctili po jeho smrti.

Cruyff zomrel vo štvrtok 24. marca vo veku 68 rokov v Barcelone, keď prehral boj s rakovinou pľúc. Ochorenie mu diagnostikovali vlani v októbri. Cruyff sa počas svojej aktívnej kariéry preslávil v drese národného tímu Holandska, Ajaxu Amsterdam i FC Barcelona.

"V mene mojej matky, sestier a celej rodiny sa chcem poďakovať za všetky pocty, lásku, krásne slová a spomienky, ktorú ste otcovi venovali," uviedol v stanovisku Cruyffov syn Jordi. "Veľmi nás to dojalo. Špeciálne sa chceme poďakovať aj všetkým lekárom, ktorí sa o neho starali," dodal.

Cruyffova rodina momentálne pripravuje poslednú rozlúčku. Podľa holandských médií jeho telo už v piatok spopolnili.

Barcelona usporiada spomienku na Cruyffa

FC Barcelona usporiada od soboty do utorka na Camp Nou štvordňovú spomienku na pamiatku klubovej legendy Johana Cruyffa. Slávny holandský futbalista, ktorý v drese Barcelony hral a klub neskôr aj trénoval, zomrel vo štvrtok na rakovinu pľúc. Informovala agentúra AP.

Na otvorenie memoriálu príde aj prezident Katalánska. Väčšina hráčov A-tímu má reprezentačné povinnosti, ale po návrate sa v utorok zúčastnia na spomienke. Španielsky veľkoklub zároveň vyhlásil obdobie smútku až do 2. apríla.



Zástavy FC Barcelona a Katalánska stiahnuté na pol žrde na znak úcty k zosnulému hráčovi a neskôr trénerovi katalánskeho klubu Johanovi Cruyffovi na štadióne Nou Camp v Barcelone 25. marca 2016. Legendárny holandský futbalista Johan Cruyff zomrel vo veku 68 rokov 24. marca 2016.
Foto: TASR/AP


Kvety, dresy, slová vďaky a zapálené na znak úcty k zosnulému hráčovi a neskôr trénerovi katalánskeho klubu Johanovi Cruyffovi pred štadiónom Nou Camp v Barcelone 25. marca 2016. Legendárny holandský futbalista Johan Cruyff zomrel vo veku 68 rokov 24. marca 2016.
Foto: TASR/AP


Fanúšik FC Barcelona zapaľuje sviečku na znak úcty k zosnulému hráčovi a neskôr trénerovi katalánskeho klubu Johanovi Cruyffovi pred štadiónom Nou Camp v Barcelone 25. marca 2016. Legendárny holandský futbalista Johan Cruyff zomrel vo veku 68 rokov 24. marca 2016.
Foto: TASR/AP