Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Aj v 3. etape Okolo Dubaja triumf Nemca: Kittela vystriedal Degenkolb

John Degenkolb Foto: TASR/AP

V priebežnom poradí je stále na čele Kittel pred Holanďanom Groenewegenom, Degenkolb sa posunul na tretie miesto.

Dubaj 2. februára (TASR) - Aj v 3. etape cyklistických pretekov Okolo Dubaja sa zrodil vo štvrtok nemecký triumf. Tentoraz ho dosiahol v záverečnom špurte John Degenkolb a na najvyššom stupni nahradil víťaza 1. aj 2. etapy Marcela Kittela.

Víťazný jazdec tímu Trek-Segafredo odsunul na druhé miesto Juhoafričana Reinardta Jansa Van Rensburga z tímu Dimension Data, tretí finišoval Talian Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida).

V priebežnom poradí je stále na čele 27-ročný Kittel z Quick-Step Floors pred Holanďanom Dylanom Groenewegenom z LottoNl-Jumbo, Degenkolb sa posunul na tretie miesto. Slováci na podujatí neštartujú.

Okolo Dubaja - 3. etapa (200 km, Dubaj - Al-Aquah):

1. John Degenkolb (Nem./Trek-Segafredo) 4:03:08 h, 2. Reinardt Janse Van Rensburg (JAR/Dimension Data), 3. Sonny Colbrelli (Tal./Bahrain-Merida), 4. Juan Jose Lobato (Šp./Team LottoNl-Jumbo), 5. Riccardo Minali (Tal./Astana Pro Team), 6. Jean-Pierre Drucker (Lux./BMC Racing) - všetci rovnaký čas ako víťaz

Poradie po 3. etape: 1. Marcel Kittel (Nem./Quick-Step Floors) 12:34:54, 2. Dylan Groenewegen (Hol./LottoNl-Jumbo) +8 s., 3. Degenkolb +10