Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Dráhová cyklistka Vogelová je po operácii v stabilizovanom stave

Nemecká reprezentantka Kristina Vogelová. Foto: TASR/AP

Rodáčka z Kirgizska sa zranila po kolízii s holandským juniorským reprezentantom. Ten je v poriadku a neutrpel žiadne vážne zranenia.

Berlín 28. júna (TASR) - Olympijská víťazka v dráhovej cyklistike Kristina Vogelová zostáva v nemocnici v stabilizovanom stave po tom, čo si počas tréningu vážne poranila chrbticu.

Rodáčka z Kirgizska sa zranila po kolízii s holandským juniorským reprezentantom. Ten je v poriadku a neutrpel žiadne vážne zranenia. Stalo sa to počas prípravy na Veľkú cenu Nemecka v šprinte, ktorá sa koná v piatok a v sobotu v Cottbuse.

Dvadsaťsedemročná Vogelová podstúpila v noci na stredu niekoľko operácií v berlínskej nemocnici. "Po prvej veľkej operácii je v stabilizovanom stave, ale má veľmi vážne zranenie chrbta. Všetci na ňu myslíme... nikdy sa nevzdávaj!" povedal tréner Detlef Uibel.

Vogelová získala tímové zlato na OH 2012 v Londýne v šprinte a o štyri roky neskôr v Riu de Janeiro triumfovala pod piatimi kruhmi v šprinte aj v individuálnych pretekoch. V Riu získala 11-násobná majsterka sveta aj bronz.