Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

P. Velits nedokončil Clasicu Ciclista San Sebastian. Vyhral Mollema

Na archívnej snímke Peter Velits Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Koncom júna absolvoval slovenský cyklista v Anglicku kontrolu po minuloročnej operácii artérie v ľavej nohe.

San Sebastian 30. júla (TASR) – Víťazom 36. ročníka jednodňových cyklistických pretekov Clasica Ciclista San Sebastian sa stal Holanďan Bauke Mollema.

Dvadsaťdeväťročný jazdec tímu Trek-Segafredo triumfoval v generálke na OH 2016 po sóle, ktoré odštartoval atakom v poslednom stúpaní. V špurte prenasledovateľov skončili po 220 kilometroch s päťsekundovým odstupom na ďalších priečkach Francúz Tony Gallopin (Lotto Soudal) a Španiel Alejandro Valverde (Movistar).




"Sú to moje obľúbené preteky a odškodnenie za Tour," cituje slová Mollemu, ktorý na Tour de France 2016 stratil po páde šancu na pódiové umiestnenie, internetový portál eurosport.de.

Jediný slovenský zástupca Peter Velits (BMC) sobotňajšie podujatie nedokončil. "Ako keby som dnes nemal svoj deň. Necítil som sa v pohode, ale neboli to zdravotné dôvody. Stále ako keby som sa nevedel celkom dostať do formy. Idem teraz Burgos a verím, že to bude lepšie," povedal pre TASR 31-ročný jazdec, ktorý koncom júna absolvoval v Anglicku kontrolu po minuloročnej operácii artérie v ľavej nohe. "Dopadla bez problémov, nenastali žiadne zmeny. Povedali mi, že logicky treba rátať s tým, že to nebude také ako predtým. Ale je to uzavretá kapitola," dodal P. Velits.

Na snímke britský cyklista Chris Froome v žltom drese pre vedúceho pretekára priebežnej klasifikácie, Holanďan Bauke Mollema (uprostred) a Austrálčan Richie Porte ležia na zemi po kolízii s motorkou pred koncom 12. etapy 103. ročníka prestížnych cyklistických pretekov Tour de France so štartom z Montpellier do Mont Ventoux 14. júla 2016.
Foto: TASR/AP


San Sebastan – San Sebastian (220 km):

1. Bauke Mollema (Hol./Trek-Segafredo) 5:31:00 h
2. Tony Gallopin (Fr./Lotto Soudal) +5 s
3. Alejandro Valverde (Šp./Movistar) rovnaký čas
4. Joaquin Rodriguez (Šp./Kaťuša) +22
5. Greg Van Avermaet (Belg./BMC) +34
6. Gianluca Brambilla (Tal./Etixx - Quick-Step)
7. Simon Yates (V. Brit./Orica-BikeExchange)
8. Tom Jelte Slagter (Hol./Cannondale-Drapac)
9. Nicolas Roche (Ír./ Sky) všetci rovnaký čas
10. Dries Devenyns (Belg./IAM) +37