Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Klasiku Gent-Wevelgem vyhral Paolini, Sagan na pódiu chýbal

Slovenský cyklista Peter Sagan Foto: www.facebook.com

Smolu mal jeho krajan Martin Velits, ktorý utrpel pri páde zlomeninu kľúčnej kosti.

Wevelgem 29. marca (TASR) - Taliansky cyklista Luca Paolini z tímu Kaťuša triumfoval v nedeľňajšej belgickej klasike Gent - Wevelgem. Skúsený 38-ročný jazdec vyhral v náročných podmienkach s vetrom a dažďom na 239,1 km dlhej trati po samostatnom úniku s náskokom 11 sekúnd pred Holanďanom Nikim Terpstrom (Etixx - Quick-Step) a Geraintom Thomasom (Team Sky). Paolini je prvým talianskym víťazom Gent - Wevelgem od roku 2002, keď sa tešil Mario Cipollini.

Slovenský reprezentant Peter Sagan vo farbách Tinkoff-Saxo obsadil s výraznou stratou 10. miesto a nezopakoval tak pódiové umiestnenie z uplynulých troch ročníkov - vlani bol tretí, v roku 2013 preteky vyhral a v roku 2012 obsadil druhú priečku.

Smolu mal jeho krajan Martin Velits, ktorý utrpel pri páde zlomeninu kľúčnej kosti. Jazdec tímu Etixx-Quick Step bol účastníkom hromadnej kolízie, ktorá sa stala približne 150 kilometrov pred cieľom. Ako informoval portál cyclingnews.com, M. Velitsa odviezla sanitka do nemocnice na ďalšie vyšetrenia. "Má zlomenú pravú kľúčnu kosť. Bol to silný náraz vetra, doslova ho sfúklo z cesty. Budú ho musieť operovať, v tejto chvíli ešte nevieme termín. Našťastie, zlomená kľúčna kosť nepatrí medzi vážne zranenia, chvíľku potrvá, kým sa dá do poriadku. Veľa jazdcov malo dnes problémy, podmienky naozaj neboli jednoduché," povedal pre TASR brat-dvojča Peter Velits. Do cieľa neprišiel ani ďalší slovenský zástupca Michael Kolář.



Výsledky:

1. Luca Paolini (Tal./Kaťuša) 6:20:55, 2. Niki Terpstra (Hol./ Etixx - Quick-Step), 3. Geraint Thomas (V. Brit./Team Sky) obaja +11, 4. Stijn Vandenbergh (Belg./Etixx - Quick-Step) +18, 5. Jens Debusschere (Belg./Lotto) +26, 6. Sep Vanmarcke (Belg./LottoNL) +40, 7. Juergen Roelandts (Belg./Lotto) +1:52, 8. Daniel Oss (Tal./BMC Racing) +4:15, 9. Alexander Kristoff (Nór./Kaťuša), 10. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo) obaja +5:12
.
Talian Luca Paolini z týmu Kaťuša víťazí v jarnej cyklistickej klasike Gent - Wevelgem 29. marca 2015. Na druhom mieste skončil Niki Terpstra z tímu Etixx-Quick Step a tretí Geraint Thomas z tímu Sky. Slovenský reprezentant Peter Sagan z tímu Tinkoff-Saxo skončil na 10. mieste.
Foto: TASR/AP


SY 74 Wevelgem - Víťaz, Talian Luca Paolini z týmu Kaťuša (v strede) na stupňoch víťazov v jarnej cyklistickej klasike Gent - Wevelgem 29. marca 2015. Na druhom mieste skončil Niki Terpstra z tímu Etixx-Quick Step (vľavo) a tretí Geraint Thomas z tímu Sky (vpravo). Slovenský reprezentant Peter Sagan z tímu Tinkoff-Saxo skončil na 10. mieste.
Foto: TASR/AP