Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

RTVS odvysiela Saganov boj o titul majstra Európy v priamom prenose

Na snímke slovenský cyklista Peter Sagan. Foto: TASR/AP

Šesťnásobný držiteľ zeleného dresu pre víťaza bodovacej súťaže na Tour de France a trojnásobný majster sveta zažil víťaznú premiéru na ME pred dvomi rokmi vo francúzskom Plumelecu.

Bratislava 6. augusta (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan zabojuje v nedeľu 12. augusta v Glasgowe o svoj druhý titul majstra Európy a slovenskí fanúšikovia uvidia jeho snahu v priamom prenose. Preteky s hromadným štartom odvysiela RTVS od 11.25 h na Dvojke.

Šesťnásobný držiteľ zeleného dresu pre víťaza bodovacej súťaže na Tour de France a trojnásobný majster sveta zažil víťaznú premiéru na ME pred dvomi rokmi vo francúzskom Plumelecu. "Diváci RTVS chcú vidieť Petra Sagana na obrazovkách. Jeho rozhodnutie štartovať na európskom šampionáte bol pre nás jasný signál, aby sme začali rýchlo konať. Prvotná predstava majiteľa vysielacích práv o cene pre slovenský trh bola približne štvornásobne vyššia, ako sme chceli minúť. Dnes hrdo konštatujem, že dohoda je na svete bez zbytočného plytvania. Osobne sa teším na priamy prenos z Glasgowa a ďalšie majstrovské kúsky slovenského cyklistického génia," uviedol šéf športovej sekcie RTVS Matej Hajko.

Atmosféru a dianie v pelotóne bude sledovať vyslaný dvojčlenný štáb RTVS - redaktor Samuel Brečka a kameraman Rastislav Kuchta. V bratislavskom štúdiu bude moderátorka Oľga Hamadejová a jej exkluzívny hosť zo štúdia Tour de France Peter Velits. Preteky bude komentovať Vladimír Genda.