Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

MÉDIÁ: Ťažko povedať, odkiaľ vychádza dúha, ale končí sa pri Saganovi

Trojnásobný majster sveta Slovák Peter Sagan (v strede), strieborný Nór Alexander Kristoff (vľavo) a bronzový Austrálčan Michael Matthews (vpravo) pózujú fotografom s medailami po preteku mužov kategórie Elite na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v nórskom Bergene 24. septembra 2017. Foto: TASR/AP

Prečítajte si rekcie zahraničných médií na fenomenálny triumf Petra Sagana.

Bergen 24. septembra (TASR) - Reakcie zahraničných médií na víťazstvo slovenského cyklistu Petra Sagana v nedeľňajších pretekoch s hromadným štartom na MS v Bergene:



cyclingnews.com: "Získal historické tretie zlato. Peter Sagan prišiel akoby odnikiaľ a dosiahol svoj tretí titul za sebou a ukončil tak záverečné kolo v Bergene vyrážajúce dych."



cyclingweekly.com: "Sagan získal historický tretí dúhový dres za sebou. Odjazdil takmer perfektné preteky, celý čas zostal v anonymite, na čele sa objavil až v záverečných niekoľko sto metroch a v špurte zdolal domáceho favorita Kristoffa."



idnes.cz: "Sagan prepisuje históriu, v nórskom Bergene sa stal tretíkrát za sebou majstrom sveta. Skompletizoval víťazný hetrik, čo sa dosiaľ žiadnemu cyklistovi nepodarilo. Počas celých pretekov zostával schovaný v strede hlavného pola, šetril sily a chystal svoj vlastný útok."



sport.cz: "Rozhodli centimetre! Sagan sa hnal po zlatý hetrik. Podarilo sa mu to ako prvému jazdcovi v histórii."



bbc.com: "Počas 267,5 km sa takmer neukázal medzi pretekármi na čele, no v záverečnom špurte zdolal domáceho Kristoffa a ako prvý v histórii získal tretí titul majstra sveta za sebou."





DPA: "Nepodarilo sa to ani Eddymu Merckxovi, Peter Sagan získal tretí titul majstra sveta za sebou, keď zdolal domáceho hrdinu Kristoffa. Nórski fanúšikovia mu to prepáčili a na pódiu v Bergene ho oslavovali ako rockovú hviezdu."



APA: "Peter Sagan dosiahol neuveriteľné: 27-ročný Slovák dosiahol ako prvý v histórii hetrik v pretekoch s hromadným štartom na MS."



bt.no: "Alexander Kristoff bol centimetre od zlata na domácich majstrovstvách sveta. Zdalo sa, že sa postará o obrovské oslavy v Nórsku, no tesne pred cieľovou páskou ho predstihol Peter Sagan a získal titul tretí rok za sebou."



lequipe.fr: "Trojnásobný šampión Peter Sagan je už vo veku 27 rokov legenda svojho športu. So 101 víťazstvami dokázal svoju silu na všetkých poliach. Je ťažké povedať, odkiaľ vychádza dúha, ale končí sa vždy pri Saganovi."