Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Sagan priletel do Bergenu s chorobou. Vila: Nie je to nič vážne

Peter Sagan Foto: TASR/AP

Slovenský cyklista bude v nedeľu 24. septembra v pretekoch s hromadným štartom bojovať o svoj tretí titul svetového šampióna v rade.

Bergen 17. septembra (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan si po prílete zo severnej Ameriky do dejiska MS nórskeho Bergenu priviezol chorobu. Aj preto sa rozhodol neštartovať v družstve nemeckého Bora-Hansgrohe v nedeľňajšej tímovej časovke. Jeho účasť a výkon v pretekoch s hromadným štartom, kde bude bojovať o tretí titul v rade, by to však nemalo ovplyvniť.

Sagan po návrate zo zámoria, kde absolvoval jednodňové klasiky GP Québec a GP Montreal, bojuje s chorobou. "Po návrate do Európy dostal teplotu a bolí ho aj hrdlo. Preto sme sa rozhodli, že bude dôležitejšie, aby sa doliečil. Ale nejde o nič vážne, nemusíte mať obavy," povedal pre portál Cyclingnews Patxi Vila, jeden z trénerov Bora-Hansgrohe. "Peter by sa mal sústrediť výlučne na preteky s hromadným štartom. Po tréningoch a podujatiach v zámorí bol viac unavený, než tréneri predpokladali, súvisí to aj s narušením biorytmu z dlhších ciest lietadlom, tzv. jet lagom," povedal tlačový hovorca Bora-Hansgrohe Ralph Scherzer.

Sagan bude v nedeľu 24. septembra v pretekoch s hromadným štartom bojovať o svoj tretí titul svetového šampióna v rade.