Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Cyklistika MS: V ženskej kategórii Elite dominovala Van Der Breggenová

Holandská cyklistka Anna van der Breggenová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Ženy bojovali o titul majsterky sveta na trati, ktorá pozostávala z troch okruhov. Na štart sa postavilo 149 pretekárok, medzi ktorými boli aj dve Slovenky - Tatiana Jaseková a Tereza Medveďová.

Innsbruck 29. septembra (TASR) - Holandská cyklistka Anna Van Der Breggenová triumfovala v ženskej kategórii Elite na majstrovstvách sveta v Innsbrucku. Na trati dlhej 155,6 km z Kufsteinu do Innsbrucku skončila druhá so stratou 3:42 minúty Amanda Sprattová z Austrálie, tretia bola Talianka Tatiana Guderzo (+5:26). Slovenky Tatiana Jaseková a Tereza Medveďová preteky nedokončili.


Ženy bojovali o titul majsterky sveta na trati, ktorá pozostávala z troch okruhov. Na štart sa postavilo 149 pretekárok, medzi ktorými boli aj dve Slovenky - Tatiana Jaseková a Tereza Medveďová. Od úvodu sa viaceré pretekárky pokúšali dostať sa do úniku, no výraznejšie sa to počas dlhých kilometrov nepodarilo nikomu. Napokon sa dopredu dostali Aurela Nerlová z Poľska a Ana Cristina Sanabria Sánchezová z Kolumbie, ktoré si vytvorili dvojminútový náskok. Pelotón mal však situáciu pod kontrolou. Kolumbijčanka sa postupne odpútala od Nerlovej a Sanchézovú sa pokúšalo dostihnúť viacero cyklistiek. Pelotón sa roztrhal, Slovenky zaostávali.

Pred záverečným okruhom sa na čelo dostala olympijská víťazka z Ria de Janeiro 2016 Van Der Breggenová a postupne si vytvorila nedostihnuteľný takmer 4-minútový náskok pred Sprattovou. Holandská cyklistka tak s veľkým náskokom finišovala na prvom mieste. Van Der Breggenová si z Innsbrucku odnáša aj dve strieborné medaily - z individuálnej i tímovej časovky.

Výsledky ženy - Elite:

1. Anna Van Der Breggenová (Hol.) 4:11:04 h
2. Amanda Sprattová (Aus.) +3:42 min
3. Tatiana Guderzo (Tal.) +5:26
4. Emilia Fahlinová (Švéd.)
5. Malgorzata Jasinska (Poľ.) obe +6:13
6. Karol-Ann Canuelová (Kan.) +6:17
7. Annemiek van Vleutenová
8. Amy Pietersová +7:05
9. Lucinda Brandová (všetky Hol.)
10. Ruth Winderová (USA) obe +7:17
...
Tereza MEDVEĎOVÁ (SR/BePink)
Tatiana JASEKOVÁ (SR/BIKEPRO Sport) nedokončili