Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Pogačar sa stal celkovým víťazom Okolo Katalánska

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Slovinec ovládol tradičné podujatie World Tour hneď vo svojom premiérovom štarte na katalánskych cestách. Na konto si pripísal štyri etapové vavríny.

Barcelona 24. marca (TASR) - Slovinský cyklista Tadej Pogačar sa stal celkovým víťazom pretekov Okolo Katalánska. Jazdec SAE Team Emirates potvrdil svoju dominanciu triumfom v nedeľňajšej záverečnej 7. etape v uliciach Barcelony dlhej 145,5 km.

V hromadnom špurte sa presadil pred Francúzmi Dorianom Godonom a Guillaumeom Martinom. Slovinec ovládol tradičné podujatie World Tour hneď vo svojom premiérovom štarte na katalánskych cestách. Na konto si pripísal štyri etapové vavríny.

"Nečakal som, že na Okolo Katalánska vyhrám štyri etapy. Triumf v dnešnej záverečnej v Barcelone je pre mňa bonus. Chceli sme pracovať pre Marca Solera a Joaa Almeidu. Napokon sa to vyvinulo tak, že v záverečnom špurte som si vytvoril dobrú pozíciu a využil som ju," uviedol Pogačar pre akreditované médiá.



Výsledky 7. etapy Okolo Katalánska (Barcelona-Barcelona 145,5 km):

1. Tadej Pogačar (Slovin./UAE Team Emirates) 3:15:23 h, 2. Dorian Godon (Fr./AG2R La Mondiale),3. Guillaume Martin (Fr./- Cofidis), 4. Stephen Williams (V. Brit./Israel-Premier Tech), 5. Patrick Konrad (Rak./Lidl-Trek), 6. Sergio Andres Higuita Garcia (Kol./Bora-hansgrohe), 7. David Gonzalez Arribas (Šp./Caja Rural-Seguros RGA), 8. Antonio Tiberi (Tal./Bahrain Victorious), 9. Aleksander Vlasov (Rus./Bora-hansgrohe), 10. Wouter Poels (Hol./ Bahrain Victorious) všetci rovnaký čas ako víťaz

Konečné poradie:

1. Pogačar 28:21:29 h, 2. Mikel Landa (Šp./Soudal Quick-Step) +3:41 min., 3. Egan Bernal (Kol./Ineos Grenadiers) +5:03, 4. Vlasov +5:56, 5. Enric Mas (Šp./Movistar), 6. Chris Harper (Austr./Team Jayco AlUla) obaja +6:01