Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Posledná rozlúčka so Scarponim bude v utorok v jeho rodnom meste

Bicykel talianskeho cyklistu Michela Scarponiho je čiastočne zakrytý bielou plachtou 22. apríla 2017 v talianskom Fillottrane neďaleko Ancony. Taliansky cyklista Michele Scarponi zahynul v sobotu ráno po tom, ako ho počas tréningu zrazil na križovatke kamión. Denník Gazzetta dello Sport i agentúra APA informovali, že tragický incident sa udial neďaleho Scarponiho bydliska v mestečku Filottrano v centrálnom regióne Le Marche. Foto: TASR/AP

Taliansky cyklista zahynul v sobotu ráno po tom, ako ho počas tréningu zrazil na križovatke kamión.

Filottrano 24. apríla (TASR) - Posledná rozlúčka s talianskym cyklistom Michelem Scarponim sa uskutoční v utorok 25. apríla v jeho rodnom meste Filottrano ležiacom v centrálnom regióne Le Marche.

Smútočný obrad na miestnom futbalovom štadióne bude celebrovať anconský kardinál Edoardo Menichelli. Scarponi zahynul v sobotu ráno po tom, ako ho počas tréningu zrazil na križovatke kamión.

Na jeho pohrebe by sa mal zúčastniť prezident Talianskeho olympijského výboru Giovanni Malago ako aj viacerí Scarponiho kolegovia z cyklistickej branže vrátane Fabia Arua a Vincenza Nibaliho.