Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Roglič víťazom Tirreno-Adriatico, Sagan hlboko v poli porazených

Slovinský cyklista Primož Roglič, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Roglič v konečnej klasifikácii predbehol doterajšieho lídra Adama Yatesa z tímu Mitchelton-Scott o jedinú sekundu, Brit sa tak musel uspokojiť s celkovým druhým miestom.

San Benedetto del Tronto 19. marca (TASR) - Slovinský cyklista Primož Roglič sa stal celkovým víťazom pretekov Tirreno-Adriatico. Jazdec tímu Jumbo-Visma rozhodol o svojom prvenstve v záverečnej časovke jednotlivcov na 10,1 km v San Benedetto del Tronto, v ktorej časom 11:36 min. obsadil 11. miesto. Za víťazom etapy Belgičanom Victorom Campenaertsom (Lotto Soudal) zaostal o 13 sekúnd. Slovenský reprezentant Peter Sagan z tímu Bora-hansgrohe skončil v utorkovej časovke na 67. mieste (+51 s).

Roglič v konečnej klasifikácii predbehol doterajšieho lídra Adama Yatesa z tímu Mitchelton-Scott o jedinú sekundu, Brit sa tak musel uspokojiť s celkovým druhým miestom. Na tretej priečke skončil Dán Jakob Fuglsang (Astana), na Rogliča mal v súhrne manko pol minúty. "Bolo to neuveriteľne tesné. Ani neviem, kde som získal potrebný čas, mal som v závere šťastie. Cítil som sa dobre v druhej časti časovky, snažil som sa získať čo najviac sekúnd a vo finiši vydať zo seba maximum," povedal Roglič podľa portálu cyclingnews.com.

Sagan obsadil v konečnom poradí 105. miesto (+59:17). Na jeho výkonoch sa negatívne podpísala žalúdočná viróza, pre ktorú schudol o štyri kilogramy. "Prial by som si, aby som Tirreno-Adriatico dokončil o niečo lepšie, ale zotavenie po chorobe bolo pomalšie, než sa očakávalo. Teraz je čas zamerať sa na preteky Miláno - San Remo, ktorými odštartujem moju klasikársku sezónu," uviedol slovenský cyklista na svojej facebookovej stránke.

Záverečná časovka sa stala korisťou Campenaertsa, ktorý v tesnom súboji o triumf zdolal o tri sekundy Taliana Alberta Bettiola (EF Education First) a o štyri Holanďana Josa van Emdena (Jumbo-Visma). "Predviedol som výbornú časovku. Vedel som, že v druhej časti budem musieť zabojovať, aby som si udržal tempo, lebo fúkal silný vietor. Ale ja mám vždy dostatok energie na konci časovky a dnes to všetko dopadlo na jednotku. Dva roky sa snažím vyhrať časovku, teším sa, že som získal vieru vo vlastné sily, že to dokážem. Som rád, že sa mi to podarilo v takej silnej konkurencii," tešil sa Campenaerts.

Tirreno-Adriatico 2019


Výsledky 7. etapy - časovka jednotlivcov (10,1 km v San Benedetto del Tronto): 1. Victor Campenaerts (Belg./Lotto Soudal) 11:23 min., 2. Alberto Bettiol (Tal./EF Education First) +3 s, 3. Jos van Emden (Hol./Jumbo-Visma) +4, 4. Sebastian Langeveld (Hol./EF Education First) +6, 5. Yves Lampaert (Belg./Deceuninck-QuickStep) +7, 6. Mads Pedersen (Dán./Trek-Segafredo) +8, 7. Tom Dumoulin (Hol./Sunweb), 8. Rohan Dennis (Austr./Bahrain-Merida) +9, 9. Michael Hepburn (Austr./Mitchelton-Scott) +11, 10. Filippo Ganna (Tal./Sky) +12, ..., 67. Peter SAGAN (SR/Bora-hansgrohe) +51

Konečné poradie po 7. etape: 1. Primož Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) 25:28:00 h., 2. Adam Yates (V.Brit./Mitchelton-Scott) +1 s, 3. Jakob Fuglsang (Dán./Astana Pro Team) +30, 4. Tom Dumoulin (Hol./Sunweb) +1:25 min., 5. Thibaut Pinot (Fr./Groupama-FDJ) +2:32, 6. Julian Alaphilippe (Fr./Deceuninck-QuickStep) +2:34, 7. Wout Poels (Hol./Sky) +2:42, 8. Simon Clarke (Austr./EF Education First) +3:01, 9. Sam Oomen (Hol./Sunweb) +3:12, 10. Rui Costa (Portug./UAE Team Emirates) +3:18, ..., 105. Peter SAGAN (SR/Bora-hansgrohe) +59:17