Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Sagan verí, že cieľovú čiaru Gent - Wevelgem pretne na zadnom kolese

Slovenský cyklista Peter Sagan, archívna snímka Foto: TASR/AP

Okrem Petra Sagana sa na dnešnom podujatí predstaví zo Slovákov aj jeho kolega z tímu Tinkoff Michael Kolář.

Gent 27. marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan sa pokúsi vybojovať prvé víťazstvo v tomto roku na dnešných jednorazových pretekoch Gent - Wevelgem (243 km). Belgickú klasiku vlani vyhral po sólovom úniku a aj teraz si na nej dáva tie najvyššie ciele.

"Gent - Wevelgem by pre mňa mohli byť ťažšie ako E3 Harelbeke, pretože záver je vhodnejší pre sólové útoky. Nebude ľahké každého sledovať. Keď nejaký tím bude mať po absolvovaní stúpaní viac jazdcov vpredu, mohla by to byť veľká výhoda, ale nemusí byť rozhodujúca - aj niekto iný môže prekvapiť. Tiež počasie môže opäť spôsobiť zmätok," uviedol Sagan na svojej facebookovej stránke.

Úradujúci majster sveta si v piatok pripísal na konto ďalšie druhé miesto v prebiehajúcej sezóne, keď ho vo finiši 59. ročníka klasiky E3 Harelbeke zdolal Poliak Michal Kwiatkowski z tímu Sky. Gent - Wevelgem rovnako obsahuje kopce, ale nie v takom množstve a v takej náročnosti, ako tomu bolo v piatkových pretekoch. V prípade dobrého počasia nemusí profil vytvoriť veľkú selekciu, navyše záver býva jednoduchší, preto si na prvenstvo robia zálusk aj šprintéri. Podľa Sagana budú preteky otvorené až do poslednej chvíle. "Ale dúfam, že v pravý čas budem na správnom mieste a cieľovú čiaru pretnem na zadnom kolese ako pred tromi rokmi," dodal.

Okrem Petra Sagana sa na podujatí predstaví zo Slovákov aj jeho kolega z tímu Tinkoff Michael Kolář.

Slovenský cyklista Peter Sagan sa teší z výhry po sólovom úniku na klasických pretekoch Gent-Wevelgem 24. marca 2013.
Foto: TASR/AP