Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Sagan si verí, na belgickej klasike chce zopakovať triumf z roku 2014

Slovák Peter Sagan. Foto: TASR/AP

Úvodných 110 km pretekov bude relatívne po rovine, ale s častým výskytom dlažobných kociek, ktoré cyklistom odčerpajú sily. Potom už nasledujú kopce.


Harelbeke 25. marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan bude dnes lídrom tímu Tinkoff na 59. ročníku belgickej klasiky E3 Harelbeke. Úradujúci majster sveta chce na 206,4 km dlhej trati s množstvom "mačacích hláv" zopakovať svoj triumf z roku 2014 a napraviť si chuť po sobotňajších pretekoch Miláno - San Remo, kde ho v závere pribrzdil pád súpera.

"E3 Harelbeke je úplne odlišný typ pretekov ako Miláno - San Remo, ale ja dúfam, že konečne sa bude všetko vyvíjať v môj prospech. Toto podujatie nebude ľahké pre šprintérov a profil E3 Harelbeke mi viac vyhovuje, čo som ukázal pri mojom víťazstve v roku 2014," povedal Sagan pre oficiálnu stránku svojho tímu. "Rovnako ako výkon bude hrať nepochybne kľúčovú úlohu aj bystrá hlava. Bude to náročné a nikoho nemožno podceniť. Ja však viem, že sa môžem spoľahnúť na silný tím. Teším sa o to viac, že po čase budem opäť súťažiť spolu s mojím bratom."

E3 Harelbeke is ahead of us. It is a completely different race like Milan - San Remo, but I believe that finally...

Posted by Peter Sagan on 24. marec 2016

Športový riaditeľ zoskupenia Tinkoff Tristan Hoffman Saganovi verí: "Peter tu bude našim lídrom v jeho príprave na nasledujúce veľké klasiky. E3 Harelbeke nazývame aj malou Tour Flámska pre jej náročný profil a pre všetkých je to veľký test." Okrem Petra a Juraja Saganovcov sa v drese Tinkoffu v piatok predstavia Maciej Bodnar, Adam Blythe, Oscar Gatto, Michael Gogl, Jay McCarthy a Nikolaj Trusov. Peter Sagan vlani stratil v závere kontakt s čelom a obsadil 30. priečku.

Úvodných 110 km pretekov bude relatívne po rovine, ale s častým výskytom dlažobných kociek, ktoré cyklistom odčerpajú sily. Potom už nasledujú kopce so štartom na Oude Kruisberg, celkovo ich v priebehu klasiky bude 13. "Potrebujeme okolo Petra jazdcov, ktorí mu pomôžu v kopcoch i pri hľadaní ideálnej pozície," zdôraznil Hoffman. "Aj vlani tu ukázal svoju silu, hoci v záverečných kilometroch mu niečo chýbalo. Ale teraz vyzerá lepšie ako minulý rok. Je to veľké podujatie aj pre mladších chlapcov ako sú Michael Gogl, Jay McCarthy a Juraj Sagan."