Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Sagan triumfoval v 6. etape Okolo Kalifornie a vybojoval si žltý dres

Peter Sagan, archívne foto. Foto: Teraz.sk/Facebook Petra Sagana

Sagan si na podujatí pripísal druhý etapový vavrín po víťazstve v štvrtej etape. Okrem toho má tento rok v Kalifornii na konte tri druhé miesta a jedno tretie.

Santa Clarita 16. mája (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan triumfoval v 6. etape pretekov Okolo Kalifornie a zároveň sa obliekol do žltého dresu pre lídra podujatia.

V individuálnej časovke na 10,6 km v Santa Clarite dosiahol čas 12:32 min a svojím súperom nedal žiadnu šancu. Druhý skončil Holanďan Jos van Emden s 15-sekundovou stratou, tretí Francúz Julian Alaphilippe mal manko 19 s. Jazdec tímu Tinkoff-Saxo sa časom 22:15:23 h usadil na čele priebežného poradia, kde vystriedal Lotyša Tomsa Skujinša. Ten je aktuálne druhý a stráca 28 sekúnd.

Organizátori museli pre nepriaznivé počasie zmeniť piatkovú trasu, pôvodne bolo naplánovaných viac ako 24 kilometrov v okolí Big Bear Lake. "Teším sa najmä zo žltého dresu, viac som dúfal v neho ako vo víťazstvo. Je dobre, že zmenili profil trate a z viac ako 20 kilometrov bolo napokon len desať, čo mi viac vyhovuje. Určite som veril, že ak by sa mi išlo dobre, mohol by som si obliecť žltý dres. Napokon som ukoristil aj víťazstvo v časovke a som nesmierne rád," sprostredkoval pre TASR slová Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Slovenský cyklista si na podujatí pripísal druhý etapový vavrín po víťazstve v štvrtej etape. Okrem toho má tento rok v Kalifornii na konte tri druhé miesta a jedno tretie. Počas kariéry sa mu na týchto pretekoch podarilo doposiaľ 13-krát ovládnuť etapu.

Ďalší Slovák na štarte Martin Velits obsadil v piatok 118. priečku, v priebežnom poradí je ešte o dve pozície nižšie.

V sobotu čaká jazdcov náročná horská etapa na trase Ontario - Mount Baldy (128,7 km).

Výsledky - 6. etapa (10,6 km, Santa Clarita):

1. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo) 12:32 min, 2. Jos van Emden (Hol./LottoNL-Jumbo) +15, 3. Julian Alaphilippe (Fr./Etixx - Quick-Step) +19, 4. Joey Rosskopf (USA/BMC Racing) +20, 5. Daniele Bennati (Tal./Tinkoff-Saxo) +22, 6. Tom Zirbel (USA/Optum p/b Kelly Benefit Strategies) +26

Priebežné poradie:

1. SAGAN 22:15:23 h, 2. Toms Skujinš (Lot./Hincapie Racing) +28, 3. Alaphilippe +45, 4. Rosskopf +49, 5. Sergio Luis Henao Montoya (Kol./Sky) +55, 6. Jay McCarthy (Rak./Tinkoff-Saxo) +56