Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

VIDEO: Sagan je vo forme: Na BinckBank Tour vyhral aj 3. etapu

Peter Sagan, archívne foto. Foto: TASR/AP

Pretekár tímu Bora-Hansgrohe dosiahol 99. víťazstvo v profesionálnej kariére.

Ardooie 9. augusta (TASR) - Slovenský cyklistika Peter Sagan sa stal víťazom stredajšej 3. etapy pretekov BinckBank Tour, ktorá viedla z Blankenberge do Ardooie a merala 186 kilometrov. Dvojnásobný majster sveta zdolal súperov v záverečnom hromadnom špurte a dosiahol druhé etapové víťazstvo na podujatí v Holandsku a Belgicku. Pretekár tímu Bora-Hansgrohe dosiahol 99. víťazstvo v profesionálnej kariére.

Sagan si v závere počkal si na svoju šancu, vyrazil po pravej strane a suverénne zdolal Edwarda Theunsa a Rudyho Barbiera. Slovenský cyklista za etapové víťazstvo získal desať bonifikačných sekúnd a dostal sa na tretie miesto celkovej klasifikácie. V súťaži o modrý dres pre najlepšieho šprintéra odskočil súperom na rozdiel 30 bodov.



"Bola to dosť nervózna etapa, neustále sa útočilo a potom, navyše, začalo aj pršať. Bláznivá etapa. Som šťastný, že som vyhral, je to cenné. Musím pochváliť aj môj tím, ktorý pracoval veľmi dobre. Dosiahol som 99. víťazstvo? No uvidíme, teším sa, keď bude stovka, ale najskôr to musím prežiť," povedal Sagan krátko po dojazde pre televíziu Eurosport.

Výsledky 3. etapy (Blankenberge - Ardooie, 186 km):

1. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) 4:14:01 h, 2. Edward Theuns (Belg./Trek-Segafredo), 3. Rudy Barbier (Fr./AG2R La Mondiale), 4. Dylan Groenewegen (Hol./Team LottoNl-Jumbo), 5. Loic Vliegen (Belg./BMC Racing Team), 6. Magnus Cort Nielsen (Dán./Orica-Scott), 7. Jonas Rickaert (Belg./Sport Vlaanderen - Baloise), 8. Simone Consonni (Tal./SAE Team Emirates), 9. Bert Van Lerberghe (Belg./Sport Vlaanderen - Baloise), 10. Phil Bauhaus (Nem./Team Sunweb), ...143. Michael KOLÁŘ (SR/Bora-Hansgrohe) všetci rovnaký čas ako víťaz

Celkové poradie po 3. etape:

1. Stefan Küng (Švaj./BMC Racing Team) 8:15:08 h, 2. Maciej Bodnar (Poľ./Bora-Hansgrohe) +4 s, 3. SAGAN +5, 4. Soren Kragh Andersen (Dán./Team Sunweb) +8, 5. Lars Boom (Hol./Team LottoNl-Jumbo) +10, 6. Yves Lampaert (Belg./Quick-Step Floors) +14, 7. Tom Dumoulin (Hol./Team Sunweb) +16, 8. Tim Wellens (Belg./Lotto Soudal) +17, 9. Alexis Gougeard (Fr./AG2R La Mondiale) +22, 10. Jasha Sütterlin (Nem./Movistar) +24, ...122. KOLÁŘ +1:12 min