Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Slovenský cyklista Martin Mahďar vyhral 7. etapu kolo Kamerunu

Na snímke slovenský cyklista Martin Mahďar. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Skvele tak nadviazal na piatkový triumf krajana Patrika Tybora v 6. etape.


Bafoussam 19. marca (TASR) - Slovenský cyklista Martin Mahďar triumfoval v sobotu v 7. etape na pretekoch Okolo Kamerunu, ktorá merala 101 km a išla sa v okolí Bafoussamu. Skvele tak nadviazal na piatkový triumf krajana Patrika Tybora v 6. etape. Informoval o tom špecializovaný portál cycling-info.sk.

V etape číslo sedem na podujatí, ktoré je zaradené do kategórie 2.2 Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI), sa zrodil sedemčlenný únik. "Dukla Banská Bystrica v ňom mala zastúpenie v podobe Martina Mahďara. Ten srdnato bojoval a spolu s tromi ďalšími súpermi sa mu podarilo pelotónu vzdorovať až do konca. V závere využil menšie stúpanie na odpútanie sa od súperov a vyhral špurt proti Maročanovi Salahovi Mraounimu. Martin sa stal už štvrtým Slovákom s UCI bodmi v týchto pretekoch," uviedol cycling-info.sk.

"Unikli sme hneď po štarte. Keďže sme dobre spolupracovali, náskok sa postupne zvyšoval a podarilo sa ho udržať až do konca. Zozačiatku som sa necítil dobre, no postupne som mal lepšie a lepšie nohy. V záverečnom kopci som bol odhodlaný bojovať o víťazstvo a som rád, že to vyšlo," citovala oficiálna tlačová správa Slovenského zväzu cyklistiky Mahďara.

"Dnes nám to opäť fantasticky vyšlo. Mali sme síce aj záložný plán v podobe špurtu Maroša Kováča, ktorému sa aj podarilo vyhrať špurt hlavnej skupiny. No všetko išlo podľa plánu A. Som rád, že Martin dokázal po dlhom čase prekonať smolu a zvíťaziť. Verím, že v podobnom duchu budeme pokračovať aj v priebehu sezóny," vyjadril spokojnosť s etapou Martin Fraňo, športový riaditeľ Dukly Banská Bystrica.

výsledky 7. etapy (Baffousam - Baffousam, 101 km):
1. Martin MAHĎAR (SR/Dukla Banská Bystrica) 2:41:14 h, 2. Salah Eddine Mraouni (Mar.) rovnaký čas, 3. Patrick Lechner (Nem./Stradalli - Bike Aid) +15 s, ... 5. Maroš KOVÁČ, 8. Patrik TYBOR obaja +1:05 min., 17. Jozef PALČÁK +1:13, 38. Juraj BELLAN +3,14 (všetci SR/Dukla Banská Bystrica)

celkové poriadie:
1. Mohamed Amine Errafai (Mar.) 23:09:28 h, ... 9. PALČÁK +3,48 min., 12. TYBOR +6:32, 14. KOVÁČ +6:43, 23. MAHĎAR +13:21, 26. BELLAN +17:39