Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Víťaz TdF Froome pochválil špeciálny tím Sky

Na snímke britský cyklista Chris Froome. Foto: TASR/AP

Zoskupenie pod vedením šéfa Davea Brailsforda označil za špeciálne a kľúčové na jeho ceste za ďalším žltým tričkom.

Paríž 25. júla (TASR) - Britský cyklista Christopher Froome dosiahol už svoj tretí celkový triumf na prestížnych pretekoch Tour de France, no v slávnej chvíli nezabudol na kolegov z tímu Sky. Zoskupenie pod vedením šéfa Davea Brailsforda označil za špeciálne a kľúčové na jeho ceste za ďalším žltým tričkom.

"Tento dres patrí aj spolujazdcom a podpornému tímu. Bez ich oddanosti a obety by som tu nestál. Veľmi ďakujem Brailsfordovi aj môjmu osobnému trénerovi Timovi Kerrisonovi. Som hrdý, že som súčasť tejto výnimočnej stajne," citoval Froomea server cyclingnews.com.

Počas tohtoročnej Tour sa odohral aj teroristický útok v Nice. "Musíme vyjadriť rešpekt obetiam. Takéto hrozné udalosti dávajú šport do úplne inej perspektívy, ale zároveň ukazujú, ako sú športové hodnoty podstatné pre slobodnú spoločnosť. Toto podujatie máme radi vďaka jeho nevyspytateľnosti, no ešte viac zásluhou aspektov, ktoré zostávajú zachované - nadšenie fanúšikov, krása francúzskeho vidieka, tvoriace sa priateľstvá. Ďakujem Francúzom za ich ústretovosť aj v ťažkých časoch. Hostia najkrajšie preteky na svete a je česť nosiť žltý dres. Nech žije Tour, nech žije Francúzsko," vyhlásil 31-ročný Brit.

Brailsford si myslí, že Froome môže na celkové prvenstvá z rokov 2013, 2015 a 2016 nadviazať ešte v nasledujúcich troch alebo štyroch rokoch. "Stále má rovnaký hlad po úspechoch, uvidíme, ako dlho mu to vydrží," uviedol šéf Sky pre web BBC. "Najradšej by som si udržal výkonnosť, ktorá by mi dávala šancu opäť zvíťaziť, v najbližších piatich až šiestich rokoch," dodal Froome.