Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Tohtoročnú edíciu TdF priblížia divákom na RTVS aj bratia Velitsovci

Na archívnej bratia Peter a Martin Velitsovci. Foto: TASR/pavol Ďurčo

Na francúzskych cestách bude opäť štartovať Peter Sagan v drese Bora-Hansgrohe.

Bratislava 29. júna (TASR) - Tohtoročnú edíciu najprestížnejších cyklistických pretekov Tour de France priblížia slovenským divákom svojím komentárom aj bratia Peter a Martin Velitsovci. Bývalí úspešní reprezentanti budú pôsobiť ako spolukomentátori podujatia v RTVS, ktorá už siedmykrát prinesie naživo všetkých 21 etáp. Na francúzskych cestách bude opäť štartovať Peter Sagan v drese Bora-Hansgrohe.

"Tešíme sa spolu s bratom Martinom na živé prenosy v štúdiu z Tour de France. Bude to pre nás nová skúsenosť a sme radi, že obaja môžeme našimi postrehmi z profi kariéry priblížiť divákom z pohľadu jazdca emócie na trati a atmosféru počas pretekov," povedal v tlačovej správe Peter Velits, ktorý sa spolu s bratom predstaví v špeciálnom Štúdiu Tour de France.

RTVS prinesie aj exkluzívne materiály priamo z dejiska podujatia. Od úvodnej etapy v slávnej filmárskej dedinke Noirmoutier-en-Lile až po cieľ na Elyzejských poliach v Paríži bude atmosféru a dianie sledovať vyslaný dvojčlenný štáb s redaktorom Samuelom Brečkom a kameramanom Rastislavom Kuchtom. V bratislavskom štúdiu budú pripravení moderátori Ľubica Melcerová a Ján Žgravčák. Komentátormi pretekov budú Vladimír Genda a Lukáš Timko.

"Tour de France je mamutie podujatie s celosvetovým zásahom. Adekvátne tomuto faktu sa pripravujeme na vysielanie v RTVS. Spolupráca s Velitsovcami posunie prenosy o level vyššie. Pripravujeme aj flashbacky, ktoré počas priamych prenosov budú pripomínať najsilnejšie momenty histórie Tdf v podaní Petra Sagana. Nezabúdame na online priestor, špeciálna webová stránka aj sociálne médiá budú v podaní RTVS takisto žiť. Sme pripravení, saganománia môže odštartovať," píše sa v tlačovej správe.