Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Cyklistický Team Sky by mala prebrať spoločnosť Ineos

Tím Sky, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Britská telekomunikačná spoločnosť Sky vlani v decembri oznámila, že spoluprácu s rovnomenným cyklistickým tímom ukončí ku koncu roku 2019.

Londýn 15. marca (TASR) - Britský cyklistický tím Sky by mal v tomto roku prebrať nový sponzor, spoločnosť Ineos. Informoval o tom portál cyclingnews.com, vedenie stajne však celú vec odmietlo komentovať. Britská telekomunikačná spoločnosť Sky vlani v decembri oznámila, že spoluprácu s rovnomenným cyklistickým tímom ukončí ku koncu roku 2019.

Ineos je Britská nadnárodná chemická spoločnosť ovládaná miliardárom Jimom Ratcliffeom. V súvislosti so Sky sa hovorilo aj o tom, že tím by mohla sponzorovať kolumbijská ropná a plynárenská spoločnosť Ecopetrol, podľa šéfa tímu Davea Brailsforda je však táto spolupráca nepravdepodobná. Nového partnera by mali Briti predstaviť na májových pretekoch Giro d’Italia. Ratcliffe je vášnivý triatlonista, ktorý pravidelne súťaží na pretekoch. Minulý rok sa údajne zaujímal o kúpu futbalového tímu Chelsea od Romana Abramoviča so špekuláciami, že ponúkol dve miliardy libier. Neskôr sa rozhodol kúpiť kontrolný podiel vo švajčiarskom futbalovom klube Lausanne.

Minulý rok Ratcliffeova spoločnosť Ineos investovala 110 miliónov libier do tímu plachtára Ben Ainslieho, tím pomenovali ako Ineos Team UK. Tím Sky by sa po novom mal volať Team Ineos. Internetoví pozorovatelia si všimli, že v uplynulých dňoch zaregistrovali webovú doménu TeamIneos.com, vznikol aj účet na sociálnej sieti Twitter s názvom @teamineos. Tím Sky má v súčasnosti 12 jazdcov so zmluvou na rok 2020, vrátane Chrisa Froomea, Gerainta Thomasa a Egana Bernala.