Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tinkoff-Saxo pripravil pre Sagana na Tour de France nový bicykel

Peter Sagan sa na Tour de France predstaví už na novom bicykli. Foto: www.facebook.com

Jeho najväčšou devízou je vysoko aerodynamický vzhľad, ako i vnútorne vedené káble a lepšia ovládateľnosť.

Miláno 24. júna (TASR) - Predstavitelia cyklistického tímu Tinkoff-Saxo predstavili nový bicykel, s ktorým bude Peter Sagan jazdiť na blížiacich sa pretekoch Tour de France.

Ako informoval oficiálny facebookový profil Sagana, model S-Works Venge ViAS značky Specialized dokáže v porovnaní so svojím predchodcom získať viac než 120 sekúnd na 40 kilometrov. Jeho najväčšou devízou je vysoko aerodynamický vzhľad, ako i vnútorne vedené káble a lepšia ovládateľnosť. Slovenský jazdec, ktorý bude na slávnom podujatí obhajovať zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže, nový stroj už aj stihol vyskúšať. Tešil sa na ňom z etapového víťazstva na pretekoch Okolo Švajčiarska.

"Teším sa z toho, že Tour pôjdem na novom bicykli. Prvýkrát som šiel na ňom na pretekoch Okolo Švajčiarska a vyhral som. Samozrejme, čísla sú dôležité, ale to je práca pre mechanikov. Pre mňa je najdôležitejším momentom, keď si naň sadnem. Ako sa na ňom budem cítiť a bude to víťazný bicykel? Vyzerá výborne a už sa mi podarilo na ňom zvíťaziť, preto je skvelé, že ho budem mať aj na Tour," povedal Sagan.