Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Juraj Sagan ôsmy v 1. etape Tri dni Panne, vyhral obhajca Kristoff

Juraj Sagan Foto: TASR/Erika Ďurčová

V pretekoch štartuje aj ďalšia dvojica Slovákov z Tinkoffu Erik Baška a Michael Kolář. Kolářa v cieli klasifikovali na 110. pozícii, Bašku na 114., obaja zaostali vyše 14 minút.

Zottegem 29. marca (TASR) - Nór Alexander Kristoff vyhral utorňajšiu prvú etapu cyklistických pretekov Tri dni de Panne, ktorá je tradičnou medzistanicou flámskych klasík v Belgicku. Obhajca minuloročného víťazstva a člen profitímu Kaťuša uspel v úniku troch jazdcov, keď na druhú priešku odsunul duo Astany Kazacha Alexeja Lucenka a Holanďana Lieuwe Westru. Slovenský reprezentant Juraj Sagan z Tinkoffu finišoval so stratou 36 sekúnd na ôsmom mieste.

V pretekoch štartuje aj ďalšia dvojica Slovákov z Tinkoffu Erik Baška a Michael Kolář. Kolářa v cieli klasifikovali na 110. pozícii, Bašku na 114., obaja zaostali vyše 14 minút.

Sagan je po bonifikáciách pre troch najlepších v celkovom poradí deviaty so stratou 46 sekúnd na lídra Kristoffa.

"Dnes to bolo veľmi ťažké. Westra bol najsilnejším v tej skupine a patrí mu úcta za to, že sme si vybudovali taký náskok. Astana sa snažila ísť aj na celkové poradie, takže nenastupovali skoro, chceli mať čo najväčší náskok, čo mne, samozrejme, sedelo. Necítil som sa úplne dobre, hlásil som to aj do tímu, ale našťastie som to zvládol. Bol som v posledných dňoch trochu chorý, dva dni som ani netránoval. Dúfam, že sa mi zajtra pôjde lepšie a už to nebude také náročné ako dnes. Pokúsim sa, samozrejme, bojovať aj celkovo, ale časovka mi nesed," citoval víťaza špecializovaný portál cycling-info.sk

výsledky - 1 etapa:
1. Alexander Kristoff (Nór./Team Kaťuša) 4:22:34 hod., 2. Alexej Lucenko (Kazach./Astana Pro Team), 3. Lieuwe Westra (Hol./Astana Pro Team) - obaja rovnaký čas ako víťaz, 4. Mads Pedersen (Dán./Stölting Service Group), 5. Luke Rowe (V.Brit./Team Sky) obaja +29, 6. Pim Lighart (Hol./Lotto Soudal), 7. Manuel Belletti (Tal./Southeast - Venezuela), 8. Juraj SAGAN (SR/Tinkoff), 9. Sean De Bie (Belg./Lotto Soudal), 10. Marco Haller (Rak./Team Kaťuša) všetci +36, ... 110. Michael KOLÁŘ, 114. Erik BAŠKA (obaja SR/Tinkoff) obaja +14:22

priebežné poradie: 1. Kristoff 4:22:24, 2. Lucenko +1 s., 3. Westra +6, ... 9. J. SAGAN +46