Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Van Avermaetova sezóna sa po páde na Liege pravdepodobne skončila

Na snímke v strede celkový líder 105. ročníka Tour de France Belgičan Greg van Avermaet (BMC) počas stúpania na Col de la Croix v 10. etape z Annecy do Grand-Bornand (158.8 km) 17. júla 2018. Foto: TASR/AP

Van Avermaet mal v nasledujúcich týždňoch štartovať na ďalších belgických klasikách Gent-Wevelgem a Okolo Flámska.

Brusel 5. októbra (TASR) - Pre belgického cyklistu Grega van Avermaeta sa tohtoročná sezóna pravdepodobne predčasne skončila.

Tridsaťpäťročný jazdec olympijský víťaz narazil v nedeľňajších pretekoch Liege - Bastogne - Liege do neoznačeného dopravného značenia pred ostrovčekom v strede cesty a po páde zostal sedieť na asfalte s bolestivou grimasou. Jeho tím CCC neskôr informoval, že van Avermaet má roztrhnuté väzy v ramene, tri zlomené rebrá a ďalšie zranenia. "Tieto zranenia s najväčšou pravdepodobnosťou znamenajú koniec Gregovej sezóny. No budeme sledovať jeho zotavovanie a podľa toho budeme v nasledujúcich týždňoch robiť príslušné rozhodnutia," oznámil tím.

Van Avermaet mal v nasledujúcich týždňoch štartovať na ďalších belgických klasikách Gent-Wevelgem a Okolo Flámska. Do rovnakého stĺpu narazil aj Jay McCarthy z Bora-Hansgrohe, ktorý taktiež nedokončil preteky.