Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Začiatok budúcoročnej Tour de France stanovili už na 26. júna

Na archívnej snímke z 25. júla 2019 sedí divák vedľa bannera s nápisom „Ďakujem vám Tour de France“ počas 18. etapy cyklistických pretekov Tour de France vo francúzskom Valloiire. Najprestížnejšie cyklistické podujatie Tour de France sa v roku 2020 neuskutoční v pôvodne plánovanom termíne od 27. júna do 19. júla. Informovali o tom organizátori pretekov, ktorí zareagovali na rozhodnutie francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona predĺžiť celoštátnu karanténu pre pandémiu koronavírusu do 13. mája. Foto: TASR/AP

Budúcoročná TdF má odštartovať v Kodani.

Paríž 28. júla (TASR) - Organizátori cyklistickej Tour de France predsunuli štart budúcoročnej edície na 26. júna 2021. Účastníkom to umožní štart na preložených olympijských hrách v Tokiu, kde povedú preteky aj stúpaniami na slávnej hore Fudži.

"Tour de France sa skončí v posledný víkend pred začiatkom olympijských hier," informovala v utorok Medzinárodná cyklistická únia (UCI), ktorá zverejnila kalendár podujatí World Tour na rok 2021. V dvanástich krajinách je na programe 35 pretekov.

Budúcoročná TdF má odštartovať v Kodani, ale vedenie dánskej metropoly má výhrady pre termínovú kolíziu s ďalšími významnými podujatiami vrátane presunutých majstrovstiev Európy vo futbale.