Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Medveďová skončila na majstrovstvách v cyklokrose trinásta

Tereza Medveďová Foto: TASR/Oliver Ondráš

Medveďová zaostala za víťaznou Francúzkou Helene Caluzelovou 1:52 min.


Pont-Chateau 30. októbra (TASR) - Slovenský cyklokrosár Martin Haring skončil na majstrovstvách Európy vo francúzskom Pont-Chateau na 15. mieste. Medzi ženami sa v kategórii do 23 rokov umiestnila na trinástej pozícii Tereza Medveďová.

Medveďová zaostala za víťaznou Francúzkou Helene Caluzelovou 1:52 min. "Odštartovala som zle, ale v prvom kole som sa predrala do pätnástky. Stálo ma to dosť síl a asi som to v prvom kole trochu prepálila, lebo ďalšie dve kolá som bojovala s krízou. Našťastie, nohy dnes išli celkom dobre a dokázala som sa vrátiť, obehnúť viac súperiek. Z výsledku som i ja príjemne prekvapená, podarili sa mi umiestniť v prvej polovici, čomu som veľmi rada," povedala v tlačovej správe zaslanej TASR slovenská cyklokrosárka.

V súťaži mužov stratil Haring na zlatého Holanďana Matheiu Van Der Poela 1:15 min. "Išlo sa mi dobre, podarilo sa mi dostať do prvej skupiny a vydržať spolu s majstrami sveta takmer do konca. Potrhalo sa to až v druhej polovici posledného kola. S výkonom som spokojný," povedal Haring.

V kategórii mužov do 23 rokov reprezentoval Slovensko Šimon Vozár, ktorý preťal cieľovú pásku na 30. mieste. Junior Jakub Varhaňovský skončil po páde v úvode pretekov na 47. pozícii.