Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

GALIS: Viac peňazí v športe treba investovať najmä do mládeže

V roku 1949 sa narodil v Ružomberku bývalý československý futbalový reprezentant, reprezentačný tréner Dušan Galis Foto: TASR/Pavel Neubauer

Zákon by mal tiež zlegalizovať sponzoring, zriadiť športový súd a v hre sú aj športové poukazy pre mládež.

Bratislava 3. júla (TASR) – Viac peňazí v športe treba investovať najmä do mládeže. Myslí si to poslanec NR SR a bývalý reprezentačný futbalový tréner Dušan Galis (Smer-SD), ktorý práve v mládeži vidí najväčšiu budúcnosť. "Bol by som rád, keby kluby reprezentovali Slováci a neboli by sme odkázaní na kupovanie zahraničných hviezd," poznamenal.

Zvýšenie finančných prostriedkov do športu by mal priniesť nový zákon o športe, ktorý sa pripravuje. Podľa Galisa treba takú právnu normu, ktorá sprehľadní financie. "Je to dosť neprehľadné, bolo by treba to dať do poriadku. Aby boli peniaze kontrolované, nikde sa nestrácali. Aby tá cieľová dotácia prišla tam, kam má," povedal pre TASR. Galis je aj za legalizáciu sponzoringu.

Zákon o športe by sa mohol podľa predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Smer-SD) dostať už na septembrovú schôdzu NR SR. Právna norma by mala upraviť financovanie športu a zabezpečiť viac peňazí. Navýšenie prostriedkov by zrejme malo byť postupné. Zákon by mal tiež zlegalizovať sponzoring, zriadiť športový súd a v hre sú aj športové poukazy pre mládež.