Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

D. Hantuchová opäť kandiduje na srdiečko za výkony v Pohári federácie

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová si v apríli minulého roka prevzala ocenenie Fed Cup by BNP Paribas Heart Award, ktoré získala za vzornú reprezentáciu svojej krajiny v Pohári federácie. Okrem ocenenia dostala aj šek na 6000 dolárov, ktoré venovala detskému oddeleniu nemocnice v Poprade. Foto: TASR/Dušan Hein

O užšej nominácii rozhodla sedemčlenná komisia, v ktorej bol okrem niekdajších hráčov aj prezident Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) Francesco Ricci Bitti, či zástupcovia médií.

Londýn 4. marca (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová má po roku opäť šancu získať od fanúšikov "srdiečko" za vzornú reprezentáciu svojej krajiny v Pohári federácie. Informovala o tom v pondelok Medzinárodná tenisová federácia (ITF).

Zatiaľ, čo minulý rok si ocenenie "Heart Award" vyslúžila 29-ročná Hantuchová vďaka skvelým výkonom v stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny proti Francúzsku (3:2), tentoraz kandiduje vďaka výkonom vo štvrťfinále svetovej skupiny proti Srbsku, v ktorom zdolala Bojanu Jovanovskú 7:5, 6:2 a Vesnu Doloncovú 6:3, 6:2.

V užšom desaťčlennom výbere na ocenenie so srdcom je okrem Hantuchovej aj Nemka Julia Görgesová, Japonka Ajumi Moritaová, Talianka Roberta Vinciová, Poľka Agnieszka Radwaňská, Britka Heather Watsonová, Kanaďanka Sharon Fichmanová, Brazílčanka Paula Cristina Goncalvesová, Akgul Amanmuradovová z Uzbekistanu a Galina Voskobojevová z Kazachstanu.

O užšej nominácii rozhodla sedemčlenná komisia, v ktorej bol okrem niekdajších hráčov aj prezident Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) Francesco Ricci Bitti, či zástupcovia médií. Tenisoví fanúšikovia môžu prejaviť svoje sympatie vo verejnom hlasovaní od 4. do 29. marca na stránkach www.fedcup.com a www.fedcup.com/es. Víťazi ankety budú známi 20.-21. apríla počas semifinále svetovej skupiny Pohára federácií, v ktorom sa Slovenky predstavia v Moskve proti domácim Ruskám a Taliansko hostí Česko.