Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Fortuna liga: DAC so Žilinou a Senica s Nitrou nerozhodne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Útočná aktivita bola na začiatku na strane domácich. Dvakrát vystrelil Pačinda, potom sa v dvoch šanciach objavil Bayo.

Dunajská Streda 25. augusta (TASR) - Bezgólovo sa skončil zápas 6. kola slovenskej futbalovej Fortuna ligy v Dunajskej Strede s Žilinou. 7463 divákov videlo iba šesť žltých kariet, u Diaza zo Žiliny dvakrát.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina 0:0

Rozhodovali:
Glova – Somoláni, Galo, ŽK: Koštrna, Davis, Šimčák - Fazlagič, Diaz, ČK: 90.+1 Diaz (Žilina) po 2. ŽK, 7463 divákov

Zostavy a striedania:

Dunajská Streda:
Jedlička – Koštrna, Huk, Šatka, Davis (64. Šimčák) – Kalmár, Herc, M. Vida – Pačinda, Bayo, K. Vida (79. Treťjakov)

Žilina: Holec – Sluka, Šušnjar, Kaša, Anang – Škvarka (89. Holúbek), Fazlagić, Káčer – Diaz, Boženík (80. Balaj), Tomič (83. Gerebenits)



Útočná aktivita bola na začiatku na strane domácich. Dvakrát vystrelil Pačinda, potom sa v dvoch šanciach objavil Bayo. Ten však mal vyloženú príležitosť najmä po viac než polhodine hry, keď sa po prihrávke Herca sám rútil na hosťujúceho brankára Holeca, ktorý vybehol a zabránil gólu. Pred prestávkou sa o otvorenie skóre opäť pokúšal Pačinda, ale ani ďalšie jeho zakončenie nezapadlo do siete. Krátko po zmene strán mal Bayo druhý "samostatný nájazd", aj po druhý raz bol v mikrosúboji úspešný Holec. Dorážku Pačindu zblokovala obrana. Žilina sa dostala do šance po vyše hodine hry, domáci brankár Jedlička zneškodnil pokus Boženíka, ktorý to onedlho vyskúšal aj volejom. Jedlička sa vyznamenal aj po vydarenej akcii hostí, na ktorej konci bol Škvarka. Huk neskôr zblokoval strelu Boženíka a v závere nerozhodol ani striedajúci Žilinčan Balaj, ktorého hlavičku chytil Jedlička. Hostia dohrávali v nadstavenom čase bez vylúčeného Diaza.

Hlasy trénerov:

Peter Hyballa, tréner Dunajskej Stredy:
"V prvom polčase sme boli oveľa lepší tím, takže bolo pre nás sklamanie, že sme neviedli pred prestávkou o jeden, dva či tri góly. V úvodnom dejstve pracovala veľmi dobre aj defenzíva. Po zmene strán to bolo kontaktnejšie, remíza v druhom polčase je v poriadku. Boli sme lepší a mali sme získať tri body, takže sme nespokojní. V závere nám brankár zachránil aspoň bod."

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: "Myslím si, že sme videli veľmi dobré stretnutie, chýbali mu len góly. V prvom polčase mala väčšie šance Dunajská Streda, my v druhom dejstva. Remíza je asi spravodlivá. Chcem pochváliť chalanov, že tretí zápas za týždeň zvládli veľmi dobre. Hrali sme s veľmi mladým mužstvom, milo ma prekvapili. Za výkon ich môžem pochváliť, zlepšili sme herný prejav, čo je pre nás veľmi pozitívne. Táto remíza je motivácia do ďalšej práce."

ŠKF iClinic Sereď - FK Železiarne Podbrezová 1:2 (1:0)

Góly:
28. Gatarič - 69. a 70. Breznanik. Rozhodovali: Pavlík – Jenčura, Perát, ŽK: Ventúra, Morong, Adekuoroye, Blas - Sedláček, Magda, 522 divákov

Zostavy a striedania:

Sereď:
Penksa – Menich, Ba, Michalík, Hučko – Adekuoroye, Ventúra – Gatarič (74. Sus), Pankaričan (80. Blas), Ulrich (74. Loduha) – Morong

Podbrezová: Kuciak – Magda, M. Baran, Bartoš, Turňa – Sedláček, Obročník – Viazanko (61. Bernadina), Leško, Breznaník (88. Wiezik) – Mikuš (61. Njire)

Sereď sa dostala do vedenia v 28. minúte, keď Gatarič zužitkoval prihrávku Ulricha a strelou spoza šestnástky prekonal hosťujúceho brankára Kuciaka - 1:0. Domáci mali o desať minút neskôr príležitosť na zdvojnásobenie náskoku, zmaril ju Kuciak zákrokom po zakončení Moronga. Nováčik premrhal možnosť aj krátko po zmene strán, Ventúra v bezprostrednej blízkosti prepálil bránku Podbrezovej. Tá sa ozvala akciou Turňu, ktorá pokračovala cez Magdu a Mikuša, ten trafil konštrukciu bránky. Šancu na vyrovnanie nepremenil ani Turňa, na druhej strane nezvýšili vedenie Ulrich a Morong. Prvý trest pre Sereď prišiel v 69. minúte, keď Breznaník pokusom spoza pokutového územia prekonal domáceho brankára Penksu 1:1. Už o minútu neskôr sa ten istý hráč podobným spôsobom presadil aj po druhý raz - 1:2. Vzápätí sa vyznamenal Kuciak, ktorý zlikvidoval ďalekonosnú strelu, a Podbrezová ubránila víťazstvo.

FK Senica - FC Nitra 1:1 (0:0)

Góly:
84. Petshi - 58. A. Fábry. Rozhodovali: Smolák – Hrmo, Poláček, ŽK: Machovec (Nitra), 759 divákov

Zostavy a striedania:

Senica:
Taborda – Dias, Otrísal, Kotula – Herrera (63. Petshi), Krč (76. Deretti), Nirennold, Tesija, Asmah - Castaneda, Celis (83. Solano)

Nitra: Hroššo – Kuník (22. Guláš), Križan, Farkaš (60. Machovec), Chovanec – Šimončič - Charizopulos, Kóňa, Vestenický (89. M. Fábry) - Taiwo, A. Fábry

Hru mali prevažne v moci futbalisti Nitry, domáci sa snažili o rýchle protiútoky. Kolmými prihrávkami sa chceli dostať za obranu hostí. V 12. minúte mali hostia prvú gólovú možnosť, keď po brejkovej situácii a prihrávke Vestenického zakončil Taiwo, výborným zákrokom sa prezentoval brankár Taborda. Nitrania sa snažili o napádanie, čo Seničanom robilo problémy. Udrieť mohlo aj na druhe strane, v 22. minúte po prihrávke Castanedu sa dostal do dobrej streleckej možnosti Celis, nastrelil len obrancu Nitry. V 28. minúte nebezpečne hlavičkoval Vestenický, Taborda vyrazil loptu. V závere polčasu mali Záhoráci šťastie pri šanciach Vestenického s Gulášom, ale kedže lopta si cestu do siete nenašla, polčas sa skončil bez gólov.

Druhý polčas bol herne slabší, ale padli v ňom dva góly. Seničania nevedeli dlho nič vymyslieť, v ich hre bolo veľa nepresností. Kompaktnejší boli Nitrania, ktorým vyšla v 58. minúte kombinácia. Chovanec prihral A. Fábrymu a ten otvoril skóre. Potom sa dlhé minúty hralo v strede poľa bez vážnejšieho zakončenia. Až v 76. minúte mali Seničania dobrú štandardku, z 18 metrov Asmah namieril tesne nad. Vyrovnanie priniesla 84. minúta a štandardná situácia Záhorákov, po rohovom kope hlavičkoval Nirennold, brankár Hroššo loptu s námahou vyrazil k Petshimu a striedajúci Francúz v prvom zápase v drese Senice vyrovnal na 1:1. V závere bolo dosť vzruchu na obidvoch stranách. Do dvoch šancí sa ešte dostali hostia, najprv Kóňovu strelu z priameho kopu Taborda kryl a v 90. minúte mohol strhnúť vedenie na stranu Nitry Taiwo, keď sa dostal do dobrej pozície, jeho zakončenie vyškriabal končekmi prstov na pravú žrď Taborda.

Hlasy trénerov:

Frederico Ricardo, tréner Senice:
"Bol to veľmi ťažký zápas medzi dvoma tímami, ktoré potrebujú víťaziť. Viem, že Nitra je dobrý tím s dobrým trénerom a dobrými hráčmi. Prvý polčas bol vyrovnaný, dve šance sme mali my aj hostia. V druhom polčase dala Nitra gól. Chceli sme zvíťaziť, ale súper ukázal svoju kvalitu. Teraz pokračujeme v našej práci a musíme zlepšiť našu hru."

Ivan Galád, tréner Nitry: "V sobotu sme boli lepší ako súper, vypracovali sme si veľa šancí, premenili sme iba jednu. Dali sme nádherný gól a už tradične sme inkasovali v závere. Veľmi sme chceli vyhrať. Hráči predviedli pekné akcie a pekný futbal. Na víťazstvo stále čakáme. Ak budeme takto hrať, víťazstvá prídu. Opakujem, boli sme lepší a mali sme viac šancí."


FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)

Góly:
29. Dimitrijevič, 90.+1 Chren. Rozhodovali: Dohál - Slyško, Ferenc, ŽK: Casado, Udeh - Vojtko, 1189 divákov

Zostavy a striedania:

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble:
Krnáč – Čögley, Karlík, Banovič, Chren - Orávik, Brašeň, Ewerton, Dimitrijevič (62. Casado) - Ďubek (55. Duga) - Urgela (82. Udeh)

MFK Zemplín Michalovce: Kira – Rota, Kavka, Mancilla, Vojtko (84. Kurminowski) – Turik - Diarra (63. Regáli), Kolesár, Žofčák (46. Harutjunjan), Vaščák - Sulley

Úvodné minúty priniesli mnoho nepresností na oboch stranách. Prvú príležitosť si vypracovali domáci v 8. minúte, keď Urgela vypálil do Kiru, potom aj vyrazenú loptu Dimitrievič opäť napálil len do Kiru. V 22. minúte vyskúšal šťastie Ďubek, ale s jeho strelou z 18 metrov si poradil brankár hostí. V 26. minúte pohrozili aj hostia. Po peknej akcii Žofčáka v poslednej chvíli pred Sulleyom ratoval Chren. Do vedenia išli domáci v 29. minúte, keď Dimitrijevič zo šestnástkového oblúka trafil presne do pravého dolného kúta Kirovej bránky. V 44. minúte mal vyrovnanie na kopačke Sulley, ale ani z 5 metrov neusmernil loptu medzi žrde.

Po zmene strán to boli hostia, ktorí sa čoraz častejšie tlačili pred pokutové územie ViOnu. V 50. minúte napriahol spoza šestnástky Diarra, pozorný Krnáč si poradil s jeho strelou. Na opačnej strane v 63. minúte Orávikov center Ewerton nepretlačil do siete. V 64. minúte mal vyrovnanie na kopačke Vaščák, ale Krnáč ho vychytal skvelým spôsobom. V 76. minúte po súboji Karlíka so Sulleyom kopali hostia pokutový kop, ktorý Kavkovi zneškodnil Krnáč. V 81. minúte sa na hranici šestnástky šikovne uvoľnil Sulley, ale nemamieril presne. V 83. minúte mal poistku na kopačke Brašeň, jeho strele z uhla však chýbali decimetre. V 89. minúte bol opäť Brašeň v gólovej šanci, ale sám pred Kirom sa zamotal do vlastných kľučiek. V hektickom závere Orávik z uhla napálil do žrde, v nadstavenom čase po prihrávke Ewertona domáci kapitán Chren obišiel aj brankára a do prázdnej bránky spečatil prvé ligové víťazstvo ViOnu nad Zemplínom.

Hlasy trénerov:

Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec:
"Sme veľmi radi, že sme odkryli jednu karmu. Konečne sme dokázali zdolať tohto súpera. Michalovčania mali svoje šance, nedali penaltu. Pochvala patrí mojim hráčom za bojovnosť a nasadenie. Tešíme sa, že máme dvojicu brankárov Chovan a Krnáč. Sú to pre nás dôležité tri body."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Mne sa tento zápas nehodnotí ideálne. Hráme dobre, druhý polčas bol výborný, ale gól nedáme ani z vyložených šancí. Musíme na tom zapracovať. Musíme dať hlavy hore a veriť, že v budúcich zápasoch prídu aj góly."