Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

DAC podal podnet na Disciplinárnu komisiu SFZ voči udalostiam v Trnave

Na archívne snímke z 13. februára 2022 fanúšikovia Spartaka počas zápasu 20. kola Fortuna ligy FC Spartak Trnava - FC DAC 1904 Dunajská Streda v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V liste adresovanom Komisii rozhodcov SFZ upozornil DAC na 11 konkrétnych prípadov, v ktorých sa jednalo najmä o neodpískané fauly a neudelené kartové tresty.

Bratislava 16. februára (TASR) - Slovenský futbalový fortunaligista DAC Dunajská Streda podal v stredu sťažnosť na hlavného rozhodcu nedeľného derby v Trnave (1:1) a takisto podnet na Disciplinárnu komisiu SFZ ohľadom správania sa domácich fanúšikov.

"Futbalový klub DAC 1904 podal oficiálnu sťažnosť na výkon hlavného rozhodcu Filipa Glovu v nedeľňajšom derby Trnava-DAC. V liste adresovanom Komisii rozhodcov SFZ upozornil DAC na 11 konkrétnych prípadov, v ktorých sa jednalo najmä o neodpískané fauly, neudelené kartové tresty, ale spomenutá je aj situácia pred naším druhým gólom, ktorý VAR posúdil ako ofsajd. Máme za to, že v tomto prípade zlyhal aj systém VAR," uviedol DAC na oficiálnom webe.

"DAC zároveň podal podnet aj na DK SFZ, ktorú upozorňuje na hrubé osočovanie národa a nášho klubu zo strany domácich divákov, ktorí počas zápasu viackrát smerom k našim fanúšikom vykrikovali vulgárne a hanlivé výroky. V podnete žiada DK SZF, aby boli prijaté rázne a efektívne opatrenia smerujúce k zamedzeniu podobných excesov v budúcnosti, nakoľko je zrejmé, že doterajšie opatrenia a sankcie nepriniesli žiadny výsledok," uviedol klub.