Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Ďalší Slovák mieri do anglickej ligy, Greguš na hosťovanie do Boltonu

Súboj o loptu medzi Konstantinsom Budilovsom z Lotyšska (vľavo) a Jánom Gregušom zo Slovenska v zápase kvalifikácie na ME 2013 hráčov do 21 rokov vo futbale medzi Slovenskom a Lotyšskom 3. júna 2011 v Zlatých Moravciach. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Podľa internetového portálu iSport.cz sa už obe strany ústne dohodli na transakcii a zostáva len podpísať dokumenty.

Ostrava 8. januára (TASR) - Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ján Greguš mieri z Baníka Ostrava na ročné hosťovanie do anglického druholigového klubu Bolton Wanderers.

Podľa internetového portálu iSport.cz sa už obe strany ústne dohodli na transakcii a zostáva len podpísať dokumenty. Dohoda zahŕňa možnosť prestupu mladého stredopoliara po ukončení hosťovania.

"Ján Greguš na 99 percent odletí a na jar už bude pôsobiť v Anglicku. Celú vec by mohla zmariť len nejaká administratívna záležitosť," uviedol pre iSport.cz ostravský manažér Michal Dyml, ktorý odmietol prezradiť podmienky obchodu. "Nemôžem byť konkrétny, ale už teraz má Baník z celej transakcie istý finančný prospech, i keď zatiaľ nie nejako závratný. Pokiaľ ale Greguš uspeje a do Boltonu za rok prestúpi, potom by sme sa už dostali do zaujímavejších čísel, nehovoriac o ďalších eventuálnych bonusoch."

Pre Greguša, ktorý za pár dní oslávi 21 rokov, je hosťovanie v Boltone životnou príležitosťou. "Som strašne šťastný. Keby ste mi na jeseň povedali, že na jar budem v klube druhej anglickej ligy, neveril by som tomu. Prišlo to rýchlo a veľmi sa teším. Budem bojovať o to, aby sa hosťovanie zmenilo v prestup," povedal talentovaný slovenský futbalista.