Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Daly a S. Fehr si telefonovali, na termíne stretnutia sa nedohodli

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Vedenie NHL už zrušilo všetky zápasy naplánované do 14. januára a v prípade, ak sa do tohto termínu obe strany nedohodnú, reálne hrozí zrušenie celej sezóny.

New York 23. decembra (TASR) - Zástupca komisára NHL Bill Daly a právny zástupca Hráčskej asociácie NHL (NHLPA) Steve Fehr absolvovali v sobotu telefonický rozhovor, no na termíne osobného stretnutia a pokračovania rokovaní o novej kolektívnej zmluve v zámorskej profilige sa nedohodli.

Počas aktuálneho týždňa zástupcovia oboch strán neboli príliš často v kontakte. Podľa informácií kanadského portálu tsn sa Daly a Fehr rozprávali v sobotu, počas 98. dňa výluky v NHL.

Vedenie NHL už zrušilo všetky zápasy naplánované do 14. januára a v prípade, ak sa do tohto termínu obe strany nedohodnú, reálne hrozí zrušenie celej sezóny. Doteraz padlo za obeť neúspešným rokovaniam 625 zápasov, čo je viac ako polovica sezónneho plánu, nebude sa hrať ani Winter Classic ani Zápas hviezd.

Komisár NHL Gary Bettman už dávnejšie vyhlásil, že nechce, aby kluby odohrali počas základnej časti menej ako 48 zápasov. Rovnaký počet duelov odohrali tímy po ukončení výluky v roku 1995. Počas sezóny 2004/05 sa však NHL s NHLPA na novej zmluve nedohodli a pre výluku vtedy zrušili celý ročník.