Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Daniel Sedin má otras mozgu, Keith za faul na neho má stop päť zápasov

Foto: TASR/AP

Švédsky útočník v tejto sezóne odohral 72 duelov s bilanciou 67 bodov (30+37) a 40 trestných minút.

Vancouver 24. marca (TASR) – Vedenie klubu zámorskej NHL Vancouver Canucks potvrdilo, že hokejista Daniel Sedin má otras mozgu.

Canucks podľa informácií portálu tsn zatiaľ neoznámili odhadovanú dĺžku absencie švédskeho útočníka.

Kanadský klub zverejnil správu o zdravotnom stave svojho hráča po tom, ako vedenie ligy rozhodlo o päťzápasovom dištanci pre obrancu Chicaga Blackhawks Duncana Keitha za faul na Sedina v stredajšom dueli.

Sedin v tejto sezóne odohral 72 duelov s bilanciou 67 bodov (30+37) a 40 trestných minút.


Keith si za faul na Sedina nezahrá päť zápasov

Foto: TASR/AP
Vedenie zámorskej NHL potrestalo hokejistu Chicaga Blackhawks Duncana Keitha päťzápasovým zákazom činnosti za úder lakťom do hlavy Daniela Sedina z Vancouveru Canucks.

Incident sa udial v 14. minúte stredajšieho duelu Chicago – Vancouver (2:1 p). Keith zasiahol Sedina lakťom priamo do tváre. Držiteľ Norrisovej trofeje z roku 2010 dostal v zápase za faul na Švéda dvojminútový trest.

"Bez ohľadu na obhajobu Keitha, že chcel zabrániť Sedinovi v prieniku, išlo o nebezpečný a nezodpovedný zákrok, ktorý spôsobil zranenie," cituje portál tsn.ca vyhlásenie šéfa disciplinárnej komisie NHL Brendana Shanahana. "Do úvahy sme vzali i správanie sa Keitha, ktorý počas siedmich sezón nebol ani raz suspendovaný a iba raz dostal pokutu."

Asistent generálneho manažéra Canucks Laurence Gilman potvrdil, že klub sa týmto incidentom už nebude zaoberať a mieni sa pripravovať na play off. "Rešpektujeme rozhodnutie vedenia ligy a už sa týmto prípadom nebudeme zaoberať. Teraz si chceme vybojovať čo najlepšiu pozíciu pred play off," povedal Gilman. "Samozrejme, našou prioritou ostáva aj Danielovo zdravie."